Η μαγική εικόνα του Δελτίου Τύπου του προέδρου του ΤΑΟΛ

Η μαγική εικόνα του Δελτίου Τύπου του προέδρου του ΤΑΟΛ

Μνημείο ασάφειας και πηγή σύγχυσης αποτελεί για τον αναγνώστη το Δελτίο Τύπου του προέδρου του ΤΑΟΛ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα. Τόσο μεγάλης σύγχυσης και αναπάντητων ερωτημάτων μάλιστα ώστε ο καθένας που το διαβάζει να αναρωτιέται μήπως σκοπός του είναι να αποπροσανατολήσει τον αναγνώστη -και μαζί του και τους συνεταιριστές του Συνεταιρισμού-  για την υποτιθέμενη αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι επιλογές και οι ενέργειες που έχει δρομολογήσει  η σημερινή «δική του» διοίκηση για το ξεπούλημα της περιουσίας του και  παράλληλα να καταστήσει όλους τους θεσμικούς του τόπου περίπου άτυπους  «συνενόχους»  στις δικές του επιλογές!

Έτσι μας πληροφορεί  πως  «ο πρόεδρος του ΤΑΟΛ είχε συναντήσεις με τους πρώην προέδρους του Συν/σμού, το Εποπτικό Συμβούλιο, μέλη του Συν/σμού, τους εργαζόμενους και ενημέρωσε μέσω τηλεδιάσκεψης τον Βουλευτή Λευκάδας, τον Αντιπ/ρχη Λευκάδας, τον Δήμαρχο Λευκάδας και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, για την ρύθμιση των χρεών του Συν/σμού με  ΑΤΕ Υ.Ε.Ε.»

Δεν μας λέει όμως με ποιους ακριβώς πρώην προέδρους του ΤΑΟΛ συναντήθηκε  και ενημέρωσε. Κι έτσι προκύπτουν ερωτήματα: Συναντήθηκε με όλους τους πρώην προέδρους; Και εντάξει, αυτός τους ενημέρωσε, αυτοί όμως τι άποψη είχαν;  Τι θεωρούν πως πρέπει να γίνει; Γιατί σ΄ αυτόν τον λογικό προβληματισμό, στο δελτίο τύπου υπάρχει ένα πελώριο κενό, για το οποίο ο συντάκτης αφήνει να εννοηθεί πως καλύπτεται από την δική του άποψη…

Το ίδιο ακριβώς κενό -και ο ίδιος προβληματισμός- υπάρχει και με τους υπόλοιπους (θεσμικούς και μη)   που αναφέρονται στο Δελτίο σαν δέκτες της προεδρικής «ενημέρωσης».

Το δελτίο Τύπου όμως αντιπαρέρχεται τέτοιους προβληματισμούς, που μάλλον δεν βολεύουν τον συντάκτη του και πάει παρακάτω λέγοντας:

«Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που ευρίσκεται σήμερα ο Συν/σμός λόγω των δανείων του, στις μέχρι τώρα ενέργειες του Δ.Σ. και τόνισε ότι αν δεν προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση των δανείων, οι εκκαθαριστές θα βγάλουν στο σφυρί όλη τη περιουσία του Συν/σμού.»

Η «ρύθμιση των δανείων» που αναφέρει, υποθέτουμε πως περιλαμβάνει το ξεπούλημα της περιουσίας του Συν/σμού, όπως αυτό έχει δρομολογηθεί απ΄ την σημερινή διοίκησή του!

Όμως η απειλή για την εκποίηση (στο σφυρί)  της περιουσίας του, είναι ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί: Γιατί ακριβώς την ίδια απειλή επέσειε ο πρόεδρος και κατά τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, όταν προσπαθούσε να πείσει, πως πρέπει  να γίνει Γ. Συνέλευση ουσιαστικά ερήμην  των συνεταιριστών, λόγω των μέτρων της πανδημίας, και να ληφθεί άμεσα απόφαση πώλησης του Οινοποιείου γιατί διαφορετικά, θα έβγαινε όλη η περιουσία στο σφυρί σε τακτή ημερομηνία εντός του Δεκεμβρίου.. . ‘Όμως τότε διαψεύστηκε πανηγυρικά! Γιατί πέρασε η κρίσιμη ημερομηνία, πέρασε κι ο Δεκέμβρης ολόκληρος, πέρασαν και τεσσαρεσήμισι ακόμα μήνες από το 2021 κι ακόμα να δούμε το σφυρί που το εμφάνιζε σαν σίγουρο ο πρόεδρος….

Η ουσία όμως είναι στην επόμενη μιάμιση γραμμή που λέει: «Όλοι έδειξαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πρόβλημα του Συν/σμού και ο καθένας από τη μεριά του θα πράξει τα δέοντα», διαβεβαιώνει ο πρόεδρος! Το ζήτημα εδώ όμως είναι η λέξη «τα δέοντα» η οποία ως γνωστόν, έχει τεράστια χωρητικότητα γιατί για τον καθένα μπορεί να σημαίνει εντελώς διαφορετικά πράγματα, ακόμη και αντίθετα μεταξύ τους.  Οπότε οι θεσμικοί (τουλάχιστον), που τους ενέπλεξε στην υπόθεση ο πρόεδρος, πιθανότατα χωρίς να τους ρωτήσει, οφείλουν να διευκρινίσουν και μάλιστα ο καθένας τους ξεχωριστά, ποια ακριβώς είναι κατά την δική του άποψη αυτά τα δέοντα. Γιατί αυτά που πάνε να γίνουν, μόνο «δέοντα» δεν φαίνονται να είναι…

Στον επίλογο του δελτίου λέει: «Κατόπιν τούτων ο Πρόεδρος θα συνεχίσει τη προσπάθεια ενημέρωσης των μελών του Συν/σμού και θα ακολουθήσει την ενημέρωση και στα υπόλοιπα χωριά…» Εδώ λοιπόν μπορεί κανείς να αντιληφθεί και μάλιστα χωρίς αμφιβολία και τον λόγο ύπαρξης του Δελτίου Τύπου, που είναι να προλειάνει το έδαφος, ή να θολώσει τα νερά, κατά μια διαφορετική εκτίμηση, ώστε να τσιμπήσουν οι λευκαδίτες χωριάτες συνεταιριστές και να μην αντιδράσουν στις δικές του επιλογές.  Αν αυτό θα ευδοκιμήσει, αναμένεται ν΄ αποδειχθεί στο προσεχές μέλλον…

 Για την ανεξάρτητη κίνηση Λευκαδιτών μελών Α.Σ. ΤΑΟΛ

                                        Χόρτης Γιάννης

      (συνεταιριστής και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΟΛ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *