Το σχόλιο της ημέρας: Πομφόλυγες!

Το σχόλιο της ημέρας: Οι ανοχές κι οι …ενοχές!

Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από την (ραδιοφωνική) συνέντευξη του αντιδημάρχου, αναπληρωτή δημάρχου και προέδρου του συνδέσμου ύδρευσης! Όμως στην αρχή μπερδεύτηκα. Γιατί έχοντας ζήσει κι ο ίδιος την τραυματική εμπειρία της υδροδότησης του τελευταίου χρόνου που έζησαν όλοι οι συνδημότες -κι οι επισκέπτες μας- και σε σύγκριση με την εικόνα που περιέγραψε ο αντιδήμαρχος, είπα: “Δεν μπορεί να μιλάει για την Λευκάδα ο άνθρωπος, σε κάποιον άλλον τόπο (ή πλανήτη) ζει και γι αυτόν πρέπει να μιλάει…”

Εκείνο όμως που κυριολεκτικά “με έστειλε αδιάβαστο” ήταν ο κομπασμός του πως δεν υπάρχει καμιά ανοχή στις παράνομες συνδέσεις! Γιατί, και ασφαλώς θα συμφωνήσετε, χρειάζονται τεράστια αποθέματα θράσους για να πεις τέτοια κουβέντα, σ΄ έναν τόπο που οι μισές -ίσως και περισσότερες- συνδέσεις είναι αυθαίρετες και παράνομες και που οι μισοί περίπου καταναλωτές (και μάλιστα οι κατά τεκμήριο μεγαλύτεροι), δεν πληρώνουν τίποτα για την κατανάλωσή τους, την οποία βέβαια πληρώνουν οι υπόλοιποι, δηλαδή εμείς τα κορόιδα!!

Κι ένα τελευταίο: Κομπασμοί του είδους “πιάσαμε (δήθεν) κάποιον ανώνυμο και κόψαμε (δήθεν) το νερό σε κάποιον άλλον επίσης ανώνυμο” μένουν λόγια χωρίς ουσία και αντίκρυσμα, όταν οι υποτιθέμενες αυτές “επιτυχίες” δεν τεκμηριώνονται και δεν διώκονται  δικαστικά άμεσα, ώστε να γίνει δυνατό να  δημοσιοποιηθούν με διευθύνσεις και ονόματα. Αν όχι για τίποτε άλλο, να γνωρίζουμε κι εμείς βρε αδερφέ τους πονηρούς και για πόσα χρόνια τους πληρώναμε το νερό και τις πισίνες!

Όμως τέτοιο πράγμα ούτε έγινε ποτέ, ούτε και πρόκειται να γίνει. Γιατί υπάρχει το λεγόμενο πολιτικό κόστος που για να το αγνοήσεις  χρειάζονται άντερα…Όλα τα υπόλοιπα είναι πομφόλυγες, σαν αυτές που έκανε επί μήνες η διαρροή του νερού στον Πόντε, πέφτοντας στην θάλασσα…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *