Της πρότασης το κάγκελο!

Της πρότασης το κάγκελο!

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ(*)

Λίγο πριν αρχίσω να ανεβαίνω την σκάλα για την είσοδο του Δημαρχείου Λευκάδας κοντοστάθηκα, περιμένοντας -ένεκα της πανδημίας- να κατέβουν οι δυο κοστουμαρισμένοι κύριοι, που μόλις είχαν εξέλθει και είχαν ήδη ξεκινήσει την δική τους κάθοδο. Λίγο πριν την μέση της διαδρομής τους όμως, οι δυο κύριοι στάθηκαν και ο ένας άρχισε να σχολιάζει απαξιωτικά την εικόνα σκουριάς και εγκατάλειψης που υπάρχει στα κάγκελα, ενώ ο δεύτερος είχε ήδη βγάλει το κινητό του τηλέφωνο και τα φωτογράφιζε αφήνοντας κάποια ειρωνικά σχόλια, που βέβαια μόνο τιμητικά δεν ήταν για τον τόπο μας και για το σπίτι του λαού του! Μετά την φωτογράφιση και την στιγμή που οι κύριοι περνούσαν από μπροστά μου, άκουσα τον “φωτογράφο” να αναφέρεται στο δικό τους δημαρχείο και να κάνει ακόμα πιο απαξιωτικές συγκρίσεις σε βάρος του δικού μας, γιατί προφανώς ήταν ξενομερίτες…

Της πρότασης το κάγκελο!

Της πρότασης το κάγκελο!

Δεν σας κρύβω πως “έπεσαν τα μούτρα μου” μ΄ αυτά που άκουσα. Κι αυτό όχι τόσο σαν δημοτικός σύμβουλος (έστω και της αντιπολίτευσης), αλλά σαν απλός Λευκαδίτης. Και τότε χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρα την απόφαση να κάνω την εξής πρόταση:

Έχοντας επίγνωση της δυσκολίας που υπάρχει στην πρόσληψη εργαζομένων στον Δήμο -και εννοώ κανονικών εργαζομένων κι όχι των πάσης φύσεως συμβούλων- και ως εκ τούτου την στενότητα σε προσωπικό, πράγμα που αποτελεί την αιτία τέτοιων (και άλλων) δυσλειτουργιών, προσφέρομαι να καλύψω ο ίδιος το κενό με εθελοντική προσωπική εργασία, εφόσον βέβαια ο Δήμος μου δώσει την άδεια και μαζί τα υλικά** που θα χρειαστώ για να βάψω τα σκουριασμένα κάγκελα…

***

(* Ο Νίκος Γαζής είναι δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Λευκάδας με την παράταξη “Δίαυλος”)

(** Υπάρχουν δυο κατηγορίες υλικών που απαιτούνται, ανάλογα με την επιλογή της εργασίας:

-Η κανονική εργασία σωστής βαφής απαιτεί: ηλεκτρικό τριβείο [τροχό] για την αποσκωρίαση, γιαλόχαρτο, μίνιο, ελαιόχρωμα, πινέλο, ρολό χειρός και διαλυτικό.

-Η “εναλλακτική” εργασία -κοινώς πασάλειμμα- απαιτεί μόνο τα τέσσερα τελευταία: ελαιόχρωμα, πινέλο, ρολό  χειρός και διαλυτικό.

Η επιλογή του είδους της εργασίας αφήνεται στους άρχοντες…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *