Το σχόλιο της ημέρας: Καλώς τα δεχτήκαμε…

Το σχόλιο της ημέρας: Καλώς τα δεχτήκαμε…

Αμ έπος, αμ έργο! Με χαμηλούς τόνους και χωρίς να το πολυ-πάρουμε χαμπάρι, το Λιμενικό Ταμείο της Λευκάδας προχωρεί τα μεγαλόπνοα σχέδιά του για ανάπτυξη παντού, ανάπτυξη για λίγους (και πλούσιους). Έτσι προχωρά με γοργά βήματα στην παράδοση σε ιδιώτες λιμανιών, αιγιαλών και παραλιών, παλατιών (στην άμμο), μέχρι και του κεντρικού λιμανιού της πόλης και του νησιού!

Όλα τα υπόλοιπα ρημάζουν. Όπως ρημάζει η ξύλινη γέφυρα της Σικελιανού που παρότι μας έχει προκύψει σαν τοπ αξιοθέατο του νησιού, μένοντας παρατημένη κι άβαφη έχει αρχίσει να σαπίζει… Και όπως ρημάζουν οι παρατημένες στην τύχη τους χερσαίες ζώνες λιμένα στην πόλη και στα χωριά, που έχουν γεμίσει ναυαγισμένα σκάφη, με κίνδυνο να θεωρήσουν οι ξένοι -αν βέβαια έρθουν- πως κάποιοι τα βομβάρδισαν! Καρφάκι δεν καίγεται κανενός!

Το σχόλιο της ημέρας: Καλώς τα δεχτήκαμε…

Έξω και πέρα απ΄ αυτά όμως, η πρώτη πλωτή προβλήτα απέναντι από την πλατεία του Φοίνικα, στο λιμάνι της πόλης, είναι γεγονός. Θα ακολουθήσουν οσονούπω ακόμα τρεις, αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές. Όλες ιδιωτών και καμιά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου…

Κι ελπίζω να μην ακούσουμε καμιά κοτσάνα του τύπου, “μα τι μπορούμε να κάνουμε, οι αποφάσεις αυτές είναι του υπουργείου…” γιατί τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος!

Ο Σχολιαστής

***

Κι ένα άσχετο Υ.Γ: Ένας φίλος αναγνώστης επικοινώνησε με το σάιτ και ταραγμένος, επέμενε να του πούμε αν σαν δράστη της κοτσάνας για τις κοινοποιήσεις στο χθεσινό μας σχόλιο, εννοούσαμε τον σημερινό δήμαρχο Λευκάδας. Κατανοούμε πως ο φίλος προφανώς  δεν  άκουγε την ραδιοφωνική συνεδρίαση του Δ.Σ., οπότε μπερδεύτηκε… Τον διαβεβαιώνουμε λοιπόν πως όχι, ο σημερινός δήμαρχος δεν έχει καμιά απολύτως σχέση -ούτε και απορία- για τις συγκεκριμένες …κοινοποιήσεις και το πως αυτές γίνονται!

Ο ίδιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *