Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

Ως γνωστόν ο Δήμος Λευκάδας και οι Υπηρεσίες του παρέμειναν κλειστές την Τετάρτη 14-Απριλίου 2021 σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής (13-4-21), (και αφού συζητήθηκε σαν 1ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης). Αυτό έγινε (υποτίθεται) σαν διαμαρτυρία για τους Δασικούς Χάρτες.

Η αρχική έμπνευση για κλείσιμο των Δήμων βέβαια δεν ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Λευκάδας, αλλά  ξεκίνησε σαν απόφαση (επίσης κατά πλειοψηφία) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ), την οποία στην συνέχεια εισηγήθηκε η δημοτική μας Αρχή και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας.

Αν τώρα ψάξουμε να βρούμε ποιος ζημιώθηκε ή έστω ποιος αναστατώθηκε από την “αντιστασιακή”  αυτή πράξη των δημαρχιακών, χωρίς κανέναν δισταγμό θα πούμε: Οι Λευκαδίτες! Και αν το προχωρήσουμε λίγο πιο πέρα, για να βρούμε ποιος δεν πήρε καν χαμπάρι την συγκεκριμένη αντίσταση της δημοτικής Αρχής, πάλι χωρίς δισταγμό θα πούμε: Η κυβέρνηση!

Βέβαια υπάρχει και η αριστερή ή αριστερίζουσα αν προτιμάτε θεωρία της αντίστασης, που λέει πως κάνουμε τις κινητοποιήσεις για να βασανιστεί ο κόσμος ώστε στην συνέχεια να στραφεί (σαν σύμμαχός μας) εναντίον της κυβέρνησης. Όμως σύντροφοι αριστεροί, δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως το πράγμα λειτούργησε έτσι με το κλείσιμο των δημοτικών Υπηρεσιών. Μάλλον ανάποδα λειτούργησε, θα έλεγα.

Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!     Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αποχής την Τετάρτη το απόγευμα

στην Κεντρική Αγορά της Λευκάδας…

***

Και δείτε γιατί: Η καθαριότητα τον καλό καιρό και χωρίς απεργίες ή αποχές, μόλις και μετά βίας ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες της καθημερινότητας, τόσο της πόλης όσο και των χωριών. Μιας μέρας αποχή λοιπόν, δημιουργεί πλήθος πολύ μεγάλων προβλημάτων, όπως φαίνεται και στο φωτορεπορτάζ.

Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

Αυτή ήταν η κατάσταση σήμερα (Πέμπτη) το μεσημέρι στον Άγιο Νικήτα!

Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

Το σχόλιο της ημέρας: Θύμωσ΄ ο αγάς κι έκοψε…!

***

Με τις “γραφειοκρατικού” τύπου Υπηρεσίες του Δήμου όμως, συνέβησαν ακόμα χειρότερα: Σε μια παρατεταμένη περίοδο πανδημίας, που ούτως ή άλλως όλα υπολειτουργούν με πολλές δυσκολίες και μεγάλους περιορισμούς, το να κλείσουν εντελώς κάποιες Υπηρεσίες, απλά δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους συναλλασσόμενους δημότες. Πάρτε για παράδειγμα την Πολεοδομία: Υπήρξαν κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν κλείσει (προ εικοσαημένου) ραντεβού εκεί για την  Τετάρτη (14-4), προκειμένου να προχωρήσουν υποθέσεις τους. Εντελώς απροειδοποίητα λοιπόν, (εφόσον το κλείσιμο του Δήμου και των Υπηρεσιών του αποφασίστηκε -καθόσον ψηφίστηκε- λίγες μόλις ώρες πριν από την ώρα που θα άνοιγαν την Τετάρτη), οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι αιφνιδιάστηκαν όταν το πρωί πήγαν στο προγραμματισμένο ραντεβού τους, βρίσκοντας τις πόρτες κλειστές! Και το χειρότερο είναι πως το ραντεβού τους δεν μετατέθηκε ας πούμε για την επόμενη μέρα, αλλά ότι τώρα πρέπει να κλείσουν νέο ραντεβού, (που θα είναι μετά από είκοσι μέρες και βάλε!). Αντιλαμβάνεστε λοιπόν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και γιατί αρκετοί συμπολίτες μας έχουν ήδη ανέβει στα κεραμίδια, μ΄ αυτές τις όψιμες  “αντιστασιακές ασκήσεις”  των δημοτικών αρχόντων…

“Θύμωσε ο αγάς κι έκοψε τα …τέτοια του” ήταν η οργίλη αντίδραση συμπολίτη μας, όταν του είπαμε να μας  σχολιάσει το κλείσιμο του Δήμου και των Υπηρεσιών του, που τον έβγαλε εκτός προγράμματος κι εκτός πορείας!  Κι όταν επιμείναμε και τον ρωτήσαμε αν περιμένει πως από το κλείσιμο θα προκύψει κάτι καλό για τον κόσμο, αυτός είπε: “Πως, πωωως, ασφαλώς! Ακόμα ένα τέτοιο και να δείτε που ο δήμαρχος θα κυκλοφορεί μόνο νύχτα και μάλιστα απ΄ τα σοκάκια… Οπότε κάτι καλό θα είναι αυτό, δεν νομίζετε;” είπε κι έφυγε στάζοντας χολή!

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *