Ο κ. Θ. Σολδάτος απαντά στον Σχολιαστή

Ο κ. Θ. Σολδάτος απαντά στον Σχολιαστή

Θ. ΣΟΛΔΑΤΟΣ:

Σχετικά με τα σχόλιά σας σήμερα 30.03.2021 στην επιστολή μου για το άρθρο σας  «Σχόλιο της Ημέρας: Ας το ξανασκεφθούν»

 

  1. Μας ρωτάτε, «…τότε γιατί στην ευχή ψηφίσατε -αν δεν λαθεύω- υπέρ  στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο;»

Μάλλον κάτι σας διαφεύγει. Δεν ψηφίσαμε απλώς υπέρ, αλλά η πρόταση που ψηφίστηκε ήταν η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης.

Αυτή λοιπόν η πρότασή μας που έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόταν προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, από το οποίο ζητούσε να προασπίσει το “κοινόχρηστο” τις παραλίας και κυρίως τη μη αλλαγή χρήσης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Δηλαδή όχι καταλύματα, όχι ξενοδοχείο.

Σημειώνω ότι το τουριστικό περίπτερο, οι συνοδές εγκαταστάσεις και ο χώρος εντός του οποίου βρίσκονται τα κτίρια, είναι αποκλειστικής δικαιοδοσίας της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά δικαιοδοσία και ως εκ τούτου η όποια γνώμη ή απόφασή του, έχει μόνο θεωρητική βαρύτητα για τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου. Επιπροσθέτως σημειώνω ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή λήγει στις 31.12.2023. Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι δυνατή η ανατροπή αυτού του status quo, ας μας υποδείξει τον τρόπο.

 

  1. Ασφαλώς και η αναφορά μας στη διαφωνία του μέλους της δημοτικής μας παράταξης Γιώργου Σολδάτου, που συμμετέχει στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, αναφερόταν στην τελευταία συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου, στην οποία συμμετείχα κατά τη συζήτηση μόνο του επίμαχου θέματος.

Δε γνωρίζω ποιος ευθύνεται για την ανακριβή είδηση περί ομοφωνίας, σύμφωνα με τις δυο ενημερωτικές ιστοσελίδες στις οποίες αναφέρεστε.

Αυτό που γνωρίζω ως συμμετέχων στην τηλεδιάσκεψη είναι ότι στο σημείο (1γ) της απόφασης: …“ Θα τηρηθούν στην ολότητά τους οι όροι της διακήρυξης και στον παραχωρούμενο χώρο δεν θα γίνει καμία νέα κατασκευή επιπλέον των υπαρχουσών”… το μέλος της παράταξής μας διαφώνησε ψηφίζοντας «παρόν», θεωρώντας ότι δεν ανταποκρίνεται επαρκώς αυτή η διατύπωση στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί “μη αλλαγή χρήσης των κτιριακών εγκαταστάσεων”.

Αν η είδηση περί ομοφωνίας, οφείλεται στην ενημέρωση που έδωσε το Λιμενικό Ταμείο, οφείλει η διοίκησή του να την διορθώσει.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ»

Θοδωρής Σολδάτος

***

(Σημείωση Σύνταξης: Πήραμε την ανταπάντηση του κ. Θοδωρή Σολδάτου την οποία και δημοσιεύουμε ευχαρίστως, αφού τον ενημερώσουμε ότι οι αναρτήσεις των σάιτ που αναφέρονται στα σχόλια έγιναν με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2021).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *