Το σχόλιο της ημέρας: Ας το ξανασκεφθούν…

Το σχόλιο της ημέρας: Ας το ξανασκεφθούν…

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου επιβεβαίωσε και μάλιστα ομόφωνα την απόφασή του για την παραχώρηση του Τουριστικού Περίπτερου του Κάστρου στον γνωστό επενδυτή, με μακροχρόνια μίσθωση πάρα πολλών χρόνων κι ας είναι αυτό κόντρα στην βούληση ενός μεγάλου ποσοστού των κατοίκων της Λευκάδας, όσο και ενός σημαντικού τμήματος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως ούτε η απόφαση ήταν έκπληξη, ούτε η ομοφωνία της, αφού η συνήθης πρακτική για τέτοιες αποφάσεις του Ταμείου λειτουργεί περίπου σαν έθιμο: Οι Μεγανησιώτες-μέλη είθισται να ψηφίζουν τις αποφάσεις που προτείνουν οι Λευκαδίτες-μέλη του Δ.Σ. (στους οποίους κατά κανόνα πλειοψηφεί η δημοτική Αρχή) για ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Λευκάδας, με την (άγραφη) προσδοκία πως και αυτοί θα αφήνουν αντίστοιχα τους ίδιους να αποφασίζουν για τα ζητήματα του Δήμου Μεγανησίου, ενώ ο εκάστοτε Λιμενάρχης, σαν περαστικός και προσωρινός  συμπατριώτης μας που είναι, λογικό είναι να συμφωνεί με τις προτάσεις των ντόπιων….

Βέβαια στο Δ.Σ.  του Ταμείου υπάρχουν και δυο μέλη που προέρχονται από την “αντιπολίτευση” του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας. Όμως σε ότι αφορά το ένα, η έννοια της αντιπολίτευσης σε τούτο το Δημοτικό Συμβούλιο, μάλλον αποτελεί ζητούμενο, μετά την μέχρι παρεξηγήσεως ταύτιση και την σταθερή υποστήριξη που παρέχει η παράταξη της  “αξιωματικής αντιπολίτευσης” του κ. Σολδάτου προς την δημοτική Αρχή, της οποίας τα μισά και πλέον μέλη είναι “δικά” του παιδιά! Το άλλο μέλος της αντιπολίτευσης  στο Διοικητικό Συμβούλιο (χωρίς εισαγωγικά αυτό), σαν μέλος της προηγούμενης δημοτικής Αρχής που ήταν και μάλιστα σαν ο προηγούμενος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου που έτυχε να έχει ενεργή εμπλοκή στην υπόθεση της συγκεκριμένης μίσθωσης, πολύ δύσκολα θα την αντιστρατεύονταν τώρα…

Την “σούπα” ήρθε να χαλάσει η “γνωμοδότηση” του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γατζία που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε τοπικά ΜΜΕ, του οποίου η άποψη θα ήταν μέγα λάθος να αγνοηθεί, αφού λόγω ιδιότητος αλλά και του θεσμού που εκπροσωπεί, μάλλον είναι και ο πλέον καθ΄ ύλην αρμόδιος να τοποθετηθεί για την επαρκή ή όχι νομιμοποίηση της απόφασης του Λ.Τ.

Και τι είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου;

Μα το αυτονόητο: Πως δηλαδή σαν δημόσιος φορέας, δεν μπορείς να μισθώσεις κάτι που δεν αναφέρεται στην σχετική Διακήρυξη! Τόσο απλά και τόσο καθαρά!!  Ας το ξαναδούμε πιο αναλυτικά όμως.

Λέει λοιπόν μεταξύ άλλων ο έγκριτος νομικός:

“Το αντικείμενο της Διακήρυξης του Λιμενικού Ταμείου(: Αριθμ. Πρωτ.: 1064 /31/7/2017) είναι η «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΣΗ «ΠΛΑΖ ΚΑΣΤΡΟ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ.»

Ειδικότερα δε και σύμφωνα με τη διακήρυξη :« Ο παραχωρούμενος χώρος του συγκροτήματος του υπάρχοντος τουριστικού περιπτέρου μετά των εν γένει λουτρικών εγκαταστάσεων Πλαζ Λευκάδας απαρτίζεται από δύο κτίρια επιφάνειας 500 τ.μ. έκαστο, επί ακινήτου συνολικής εκτάσεως 8.900τ.μ., όπως αυτή προσδιορίζεται-εμφαίνεται στο από Ιούνιο 1966 τοπογραφικό διάγραμμα Χερσαίας ζώνης Λιμένα Λευκάδας.”

Και αφού περιγράφει επακριβώς ένα προς ένα τα προς ενοικίαση κτίρια που αναφέρονται συνεχίζει:

“Από τα ανωτέρω είναι ξεκάθαρο ότι το αντικείμενο παραχωρήσεως ΔΕΝ είναι η συνόλη έκταση των 8900 τ.μ. μέσα στην οποία βρίσκεται το υπό παραχώρηση μίσθιο αλλά «το ιδιαίτερο δικαίωμα χρήσης» που αφορά την διακήρυξη και συγκεκριμένα η χρήση των δυο ανωτέρω κτηρίων.

Είναι λοιπόν προφανές, ότι η αναφορά των 8900 τμ στην διακήρυξη ΑΠΛΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΕΙ -ΧΩΡΟΘΕΤΕΙ το ακίνητο ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΣΑ στο οποίο βρίσκονται τα δύο ακίνητα –μίσθια, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ δικαιούται να κάνει χρήση ο μισθωτής .

Επομένως , ο μισθωτής-παραχωρησιούχος ουδένα δικαίωμα έχει επί του δημοσίου χώρου των 8900 τ.μ. εκτός από το δικαίωμα χρήσης των δύο ως άνω κτιρίων, που βρίσκονται εντός αυτού του ευρύτερου χώρου, ο οποίος ανήκει στο δημόσιο…”

Σαφής και απολύτως τεκμηριωμένος ο πρόεδρος των δικηγόρων. Το ερώτημα δε που πλέον προκύπτει είναι αν θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται ο επενδυτής όταν αναγκαστούν του ξεκαθαρίσουν πως το μίσθιο, αντίθετα με τις κουβέντες που γίνονταν μέχρι τώρα, είναι μόνο τα κτίσματα (δηλ. περίπου 1.000 τ.μ. όλα κι όλα) κι όχι τα συνολικά 9.900 τ.μ. που νόμιζαν…

Οπότε θα συνιστούσαμε στους εμπλεκόμενους “εκμισθωτές” (και τους συν αυτώ) να σκύψουν με προσοχή πάνω στην άποψη του προέδρου, πριν  προχωρήσουν με βιαστικές ενέργειες οι οποίες στο τέλος θα τους εκθέσουν…

Ο Σχολιαστής

Υ.Γ: Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά με την διαφαινόμενη εξέλιξη, μοιραία ακυρώνεται και η “ΠΑΡΟΔΟΣ Θ. ΣΟΛΔΑΤΟΥ” που είχε πετύχει ο εν λόγω να διατεθεί στους αυτόχθονες  σαν δίοδος προς την θάλασσα!  Φοβάμαι πως τελικά αποδείχνεται τραγικά άτυχος, στα έσχατα της δράσης του, ο πολύπειρος  πολιτικός. Γιατί σαν να μην του έφτανε το πρόσφατο χουνέρι της εμβληματικής ήττας που του επιφύλαξαν οι ομοϊδεάτες του κατά τον δεύτερο γύρο των εκλογών, κινδυνεύει τώρα να χάσει κι αυτό το έσχατο παράσημο της υστεροφημίας του…

Ο ίδιος

**********************

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΟΛΔΑΤΟΥ

Το σχόλιο της ημέρας: Ας το ξανασκεφθούν…

Σήμερα (Δευτέρα 29-3-2021) λάβαμε κάποιες απόψεις –ενημέρωση που μας έστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε Πορεία» κ. Θοδωρής Σολδάτος που αναφέρονται και αφορούν το «Σχόλιο της Ημέρας: Ας το ξανασκεφθούν» και τις οποίες ευχαρίστως δημοσιεύουμε:

***

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ:

Οι αναφορές είναι τουλάχιστον ανακριβείς ή λειψές:

  1. Δεν αρκέστηκα μόνο στην ανάδειξη της ανάγκης να υπάρξει πρόσθετη διάβαση έξω από τους χώρους του συγκροτήματος, μέσω της γνωστής ανοικτής επιστολής μου προς το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι μεταξύ των άλλων, προχώρησα  σε γραπτή επιστολή – παραίνεση προς το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής την παραμονή της επίμαχης συνεδρίασής του, κατά την οποία διατυπώθηκε η ομόφωνη αντίρρηση των μελών του για τις σχεδιαζόμενες και όχι μόνο παρεμβάσεις.

Προηγήθηκε επισταμένη εργασία μελών και συνεργατών της δημοτικής μου παράταξης, τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομικό επίπεδο.

Δίνω σήμερα για 1η φορά στη δημοσιότητα, το κείμενο της επικοινωνίας μου με το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στις 27.02.2021, όταν “κάποιοι κοιμόταν ακόμη τον ύπνο του δικαίου”:

***

«Λευκάδα, 27.01.2021

Προς το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Λευκάδας

 

Κοινοποίηση:

Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό

Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας κ. Σπύρο Καρβούνη

 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

στο εκτάσεως 8371,09 τ.μ. παραθαλάσσιο ακίνητο του Κάστρου, που περιλαμβάνει τα κτίσματα του τουριστικού περιπτέρου και των παρακείμενων καμπινών, σχεδιάζεται μεταξύ των άλλων σύμφωνα με την μετά από ερώτησή μου πρόσφατη ενημέρωση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η λειτουργία Υπηρεσιών Ύπνου, (με την ανακατασκευή στην ουσία των καμπινών και τη μετατροπή τους σε 7 παραθαλάσσιες Καμπάνες).

Η πρόθεση του επενδυτή να αναπτύξει Υπηρεσίες Ύπνου, δηλαδή καταλύματα διανυκτέρευσης είτε ως ξενοδοχείο είτε διαφορετικά, άφησε άφωνους τους ανυποψίαστους και απληροφόρητους επί των εξελίξεων  πολίτες της Λευκάδας.

Επιπρόσθετα λοιπόν προς τις ανησυχίες που σας γνωστοποίησα, με την κοινοποίηση προς το Συμβούλιό σας σχετικής επιστολής μου προς το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, αισθάνομαι την ιδιαίτερη ανάγκη απευθυνόμενος πλέον κατευθείαν στο Συμβούλιό σας, να σας καταθέσω την πλήρη αντίθεσή μας σε μια τέτοια προοπτική.

Το ενδεχόμενο αναπτύξεως Υπηρεσιών Ύπνου στο συγκεκριμένο ακίνητο, σε συνδυασμό με τις προοπτικές που ανοίγονται από την «αξιοποίηση» άλλων παρακείμενων κτισμάτων όπως κατά το παρελθόν έχει λεχθεί, αλλάζει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής και έρχεται πιστεύω σε αντίθεση με την αντίληψη που μας διακατέχει ως Λευκαδίτες, περί ήπιας ανάπτυξης και σεβασμού προς την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Είναι προφανές ότι δε μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στα ενδεχόμενα που αναφέρω. Προσδοκούμε από σας, αλλά και από κάθε συναρμόδιο φορέα, να προασπίσετε με τις αποφάσεις σας το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχουν τα επενδυτικά και αναπτυξιακά εγχειρήματα στην πόλη μας και κατ’ επέκταση στο νησί μας.

Επιθυμούμε η ανάπτυξη στην περιοχή μας να συντελείται με σεβασμό προς το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να μη γίνεται βορά στις μυλόπετρες που συνθλίβουν τις όποιες προσπάθειες, για ένα επόμενο βήμα μικρής έστω ανάτασης αλλά ουσιαστικής αναζωογόνησης.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Σολδάτος»

***

 

  1. Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ΔΕΝ ήταν ομόφωνη. Το μέλος της παράταξής μας στη Διοικητικό Συμβούλιο διαφώνησε με την εισήγηση περί αλλαγής χρήσης, ψηφίζοντας «παρόν» και μάλιστα με αιτιολόγηση ψήφου.

Το «παρόν» είναι αρνητική τοποθέτηση. Θα υπήρχε ομοφωνία αν δήλωνε «ότι απέχει».  Γι’ αυτό και η διάκριση μεταξύ «παρόν» και «απέχω».

  1. Στη συνεδρίαση δε συμμετείχε ο Λιμενάρχης όπως ισχυρίζεστε. Όσοι συμμετείχαν ήταν πολίτες του Δήμου Λευκάδας και επιπλέον ένας Μεγανησιώτης.
  2. Ήταν το μέλος της δημοτικής μας παράταξης Πάνος Γληγόρης, εκείνος που πρώτος ανέδειξε την παραχώρηση ή μη της έκτασης γύρω από τις εγκαταστάσεις, τόσο με σχετική του ερώτηση, όσο και με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου.

Ως εκ τούτου η τοποθέτηση το προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου δε μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους.

 

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

***

Και τα σχόλια επ΄ αυτών του Σχολιαστή:

Αγαπητέ κ. Σολδάτε,

Φοβάμαι πως παρερμηνεύσατε το κείμενό μου με τίτλο “Το σχόλιο της ημέρας: Ας το ξανασκεφθούν” θεωρώντας πως πραγματεύεται και σχολιάζει άλλες, προηγούμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας για το Τουριστικό Περίπτερο στο Κάστρο κι όχι την τελευταία. Ίσως βέβαια το κείμενό μου να μην ήταν αρκούντως σαφές ως προς την συνεδρίαση που αναφέρεται, απλούστατα γιατί δεν ήταν αυτό το μείζον. Προς αποσαφήνιση της κατάστασης λοιπόν, σας διευκρινίζω πως ο χαρακτηρισμός “ομόφωνα” πήγαινε στην πρόσφατη σχετική απόφαση της τελευταίας συνεδρίασής του (με τηλεδιάσκεψη), την οποία παρακολουθήσατε κι εσείς καθώς και ο κ. Βερροιώτης της Λαϊκής Συσπείρωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ με τον τίτλο: “Ομόφωνα ναι στην επικαιροποίηση της παραχώρησης του Τουριστικού Περιπτέρου στο Κάστρο από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας”  (που δημοσιεύτηκε τόσο στο “Meganisinews.gr”  όσο και στο “Lefkadatoday.gr”.)

Το Meganisinews.gr  μάλιστα με τον υπότιτλο: “Όλοι πλην των μελών του  Λιμενικού Ταμείου από το Μεγανήσι( απουσίαζαν), που άφησαν τους Λευκαδίτες (ορθώς)  ν΄ αποφασίσουν για την τύχη του Τουριστικού  τους  Περιπτέρου”, επιβεβαιώνει (και αυτό) τις δικές μου εκτιμήσεις ως προς το πως λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις…

 Δείτε στην συνέχεια σε ποιο ακριβώς απόσπασμα (του ρεπορτάζ) βασίστηκε το δικό μου σχόλιο:

“…Τη συνεδρίαση µέσω τηλεδιάσκεψης παρακολουθούν οι δηµοτικοί σύµβουλοι Θεόδωρος Σολδάτος και Ευάγγελος Βερροιώτης που παίρνουν τον λόγο για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο κατόπιν διαλογικής συζήτησης και λαµβάνοντας υπόψη: α) την εισήγηση του Προέδρου, β)το νομικό καθεστώς, αποφάσισε οµόφωνα :

Εγκρίνει την επικαιροποίηση – συµπλήρωση της αριθµ. 10/2020 απόφασης ∆.Σ. ως εξής:

1. Προστίθενται οι κάτωθι όροι: α) Ο παραχωρησιούχος να αφήσει επιπλέον ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία µε τη µορφή διόδου πλάτους 3µ. νότια, εντός του παραχωρούµενου χώρου και πριν των εγκαταστάσεων. β) Το ∆.Λ.Τ.Λ. εκφράζει την επιθυµία του να περιοριστεί κατά το δυνατόν η …κ.λ.π. κ.λ.π.”

***

Φαντάζομαι να συμφωνήσετε πως τα παραπάνω επιβεβαιώνουν το δικό μου σχόλιο στα σημεία τουλάχιστον που αναφέρει “ομοφωνίες”. Το επιβεβαιώνουν επίσης πανηγυρικά, ως προς τον τρόπο που παίρνονται οι αποφάσεις για τέτοιου είδους ζητήματα κι εδώ να σας πω ότι αυτή η αναφορά μου για τους Μεγανησιώτες (και για τον Λιμενάρχη) είχε την έννοια του τι “είθισται” και δεν αναφέρονταν σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη συνεδρίαση ή σε κάποιον συγκεκριμένο Λιμενάρχη…

Όσον δε αφορά τις υπόλοιπες ενέργειές σας, που όντως ήταν εντυπωσιακές κι οι ενδεινκυόμενες,  για τις οποίες είχατε την καλοσύνη να μας πληροφορήσετε, επισυνάπτοντας μάλιστα και την επιστολή σας προς την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, σας ευχαριστούμε θερμά κι επειδή όλα είναι πολύ ενδιαφέροντα, γι αυτό και τα ξανα-δημοσιεύουμε άλλωστε, παρότι έχουν ήδη αναρτηθεί σαν σχόλια κάτω από το αρχικό μου άρθρο..

Όμως δεν σας κρύβω πως τελικά με μπερδέψατε, ενώ μου δημιουργήσατε και μια απορία: Αφού είχατε τόσους ενδοιασμούς, προβληματισμούς κι επιφυλάξεις και αφού τελικά συμφωνείτε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, τότε γιατί στην ευχή ψηφίσατε -αν δεν λαθεύω- υπέρ  στο σχετικό Δημοτικό Συμβούλιο;

Με πολλή εκτίμηση

Ο Σχολιαστής

Σχολιάστε

  1. ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ

    Οι αναφορές είναι τουλάχιστον ανακριβείς ή λειψές:
    1. Δεν αρκέστηκα μόνο στην ανάδειξη της ανάγκης να υπάρξει πρόσθετη διάβαση έξω από τους χώρους του συγκροτήματος, μέσω της γνωστής ανοικτής επιστολής μου προς το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.
    Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι μεταξύ των άλλων, προχώρησα σε γραπτή επιστολή – παραίνεση προς το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής την παραμονή της επίμαχης συνεδρίασής του, κατά την οποία διατυπώθηκε η ομόφωνη αντίρρηση των μελών του για τις σχεδιαζόμενες και όχι μόνο παρεμβάσεις.
    Προηγήθηκε επισταμένη εργασία μελών και συνεργατών της δημοτικής μου παράταξης, τόσο σε τεχνικό όσο και σε νομικό επίπεδο.
    Δίνω σήμερα για 1η φορά στη δημοσιότητα, το κείμενο της επικοινωνίας μου με το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής στις 27.02.2021, όταν “κάποιοι κοιμόταν ακόμη τον ύπνο του δικαίου”:

    «Λευκάδα, 27.01.2021
    Προς το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Λευκάδας

    Κοινοποίηση:
    Δήμαρχο Λευκάδας κ. Χαράλαμπο Καλό
    Πρόεδρο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας κ. Σπύρο Καρβούνη

    Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
    στο εκτάσεως 8371,09 τ.μ. παραθαλάσσιο ακίνητο του Κάστρου, που περιλαμβάνει τα κτίσματα του τουριστικού περιπτέρου και των παρακείμενων καμπινών, σχεδιάζεται μεταξύ των άλλων σύμφωνα με την μετά από ερώτησή μου πρόσφατη ενημέρωση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, η λειτουργία Υπηρεσιών Ύπνου, (με την ανακατασκευή στην ουσία των καμπινών και τη μετατροπή τους σε 7 παραθαλάσσιες Καμπάνες).
    Η πρόθεση του επενδυτή να αναπτύξει Υπηρεσίες Ύπνου, δηλαδή καταλύματα διανυκτέρευσης είτε ως ξενοδοχείο είτε διαφορετικά, άφησε άφωνους τους ανυποψίαστους και απληροφόρητους επί των εξελίξεων πολίτες της Λευκάδας.
    Επιπρόσθετα λοιπόν προς τις ανησυχίες που σας γνωστοποίησα, με την κοινοποίηση προς το Συμβούλιό σας σχετικής επιστολής μου προς το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, αισθάνομαι την ιδιαίτερη ανάγκη απευθυνόμενος πλέον κατευθείαν στο Συμβούλιό σας, να σας καταθέσω την πλήρη αντίθεσή μας σε μια τέτοια προοπτική.
    Το ενδεχόμενο αναπτύξεως Υπηρεσιών Ύπνου στο συγκεκριμένο ακίνητο, σε συνδυασμό με τις προοπτικές που ανοίγονται από την «αξιοποίηση» άλλων παρακείμενων κτισμάτων όπως κατά το παρελθόν έχει λεχθεί, αλλάζει το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της περιοχής και έρχεται πιστεύω σε αντίθεση με την αντίληψη που μας διακατέχει ως Λευκαδίτες, περί ήπιας ανάπτυξης και σεβασμού προς την πολιτιστική μας κληρονομιά.
    Είναι προφανές ότι δε μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στα ενδεχόμενα που αναφέρω. Προσδοκούμε από σας, αλλά και από κάθε συναρμόδιο φορέα, να προασπίσετε με τις αποφάσεις σας το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία που πρέπει να έχουν τα επενδυτικά και αναπτυξιακά εγχειρήματα στην πόλη μας και κατ’ επέκταση στο νησί μας.
    Επιθυμούμε η ανάπτυξη στην περιοχή μας να συντελείται με σεβασμό προς το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Να μη γίνεται βορά στις μυλόπετρες που συνθλίβουν τις όποιες προσπάθειες, για ένα επόμενο βήμα μικρής έστω ανάτασης αλλά ουσιαστικής αναζωογόνησης.
    Με εκτίμηση
    Θοδωρής Σολδάτος»

    2. Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ΔΕΝ ήταν ομόφωνη. Το μέλος της παράταξής μας στη Διοικητικό Συμβούλιο διαφώνησε με την εισήγηση περί αλλαγής χρήσης, ψηφίζοντας «παρόν» και μάλιστα με αιτιολόγηση ψήφου.
    Το «παρόν» είναι αρνητική τοποθέτηση. Θα υπήρχε ομοφωνία αν δήλωνε «ότι απέχει». Γι’ αυτό και η διάκριση μεταξύ «παρόν» και «απέχω».
    3. Στη συνεδρίαση δε συμμετείχε ο Λιμενάρχης όπως ισχυρίζεστε. Όσοι συμμετείχαν ήταν πολίτες του Δήμου Λευκάδας και επιπλέον ένας Μεγανησιώτης.
    4. Ήταν το μέλος της δημοτικής μας παράταξης Πάνος Γληγόρης, εκείνος που πρώτος ανέδειξε την παραχώρηση ή μη της έκτασης γύρω από τις εγκαταστάσεις, τόσο με σχετική του ερώτηση, όσο και με την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου.
    Ως εκ τούτου η τοποθέτηση το προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου δε μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους.

    Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *