Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας για τα 200 χρόνια του Αγώνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λευκάδας για τα 200 χρόνια του Αγώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας για τα 200χρονα του Αγώνα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία

 

Με τη συμπλήρωση 2 αιώνων από την Επανάσταση του 1821 απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες των νησιών μας Καστού, Καλάμου, Μεγανησίου, Λευκάδας και τους ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Δύναμη, Υγεία, Χρόνια Πολλά.

Σήμερα τιμούμε τον Αγώνα των Ελλήνων για Ελευθερία και Ανεξαρτησία.
Τιμούμε τους γνωστούς και άγνωστους Αγωνιστές-Ήρωες που με τη θυσία τους διεκδίκησαν και κέρδισαν οριστικά το δικαίωμα ο λαός μας να ορίζει τη μοίρα του.

Τιμούμε την Επανάσταση των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία, ένα κορυφαίο εθνικό και κοινωνικό γεγονός που σημάδεψε τη Βαλκανική και Ευρωπαϊκή Ιστορία.

Τιμούμε μια νικηφόρα Επανάσταση που δε μπορεί να καταγραφεί σε σκονισμένες σελίδες βιβλίων ιστορίας αλλά να εμπνέει διαχρονικά και να μας διδάσκει πως όταν οι λαοί αγωνίζονται για ελευθερία, δικαιοσύνη, δικαιώματα, κερδίζουν όλα όσα δικαιούνται.

Τα 200χρονα του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, βρίσκουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να δίνει μια ξεχωριστή μάχη, σε ιδιαίτερα κρίσιμες πολιτικές και υγειονομικές συνθήκες. Σημερινοί ήρωες το ταλαιπωρημένο και κατασυκοφαντημένο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας, αφού ο καθένας με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει, αγωνίζεται σκληρά με στόχο να ξεφύγει κι απ’ αυτήν την κρίση.

Αυτή η μεγάλη επέτειος μας επιτρέπει να στοχαστούμε κριτικά, να τιμήσουμε τη διαρκή επιθυμία του ανθρώπου για Ελευθερία και Δικαιοσύνη, να αναλογιστούμε την επαναστατική δύναμη του ιστορικά απρόβλεπτου που αλλάζει ισορροπίες οι οποίες φάνταζαν αδιατάρακτες.

24/3/2021

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *