Το σχόλιο της ημέρας: Πλωτές εξέδρες στο λιμάνι

Το σχόλιο της ημέρας: Πλωτές εξέδρες στο λιμάνι

-Ο χώρος του έργου απέναντι απ΄ την πλατεία του “Φοίνικα”, οριοθετημένος με σημαδούρες,  σήμερα το πρωί…-

***

Υπάρχουν έργα και δράσεις που προβάλλονται  με πηχυαίους τίτλους και καμάρι από τις εμπλεκόμενες (ή τις αρμόδιες) Αρχές. Υπάρχουν όμως και άλλα, τα οποία ξεκινούν τόσο διακριτικά, σαν να ντρέπονται και πρέπει κατά το δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα απ΄ τον κόσμο.

Την δεύτερη αυτή εντύπωση μου έδωσε η σιγή του Λιμενικού Ταμείου και της δημοτικής Αρχής γενικότερα, για το ξεκίνημα της τοποθέτησης πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της Λευκάδας από ιδιώτες, που ήδη ξεκίνησε αυτές τις μέρες, στην ΝΑ προκυμαία της πόλης.

Το σχόλιο της ημέρας: Πλωτές εξέδρες στο λιμάνι

-Ο δύτης και το κομπρεσσέρ επί τω έργω (χθες το μεσημέρι)-

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ουδόλως αντιμάχομαι τους ιδιώτες, οι οποίοι με την δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος και με τις εγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών (τοπικών και κεντρικών) επιχειρούν και πολύ καλά κάνουν οι άνθρωποι. Να κερδίσουν θέλουν κι αυτό είναι θεμιτό.  Οι όποιες ενστάσεις μου αφορούν αποκλειστικά τις τοπικές αιρετές πολιτικές αρχές, (Λιμενικό Ταμείο, Δήμος, Περιφέρεια κ.λ.π.), οι οποίες ποια λιγότερο και ποια περισσότερο,  δείχνουν σταθερά προσανατολισμένες στην “ανάπτυξη” δια της παραχώρησης χώρων και δικαιωμάτων στους ιδιώτες!

Και μια που μιλάμε για λιμενικές εγκαταστάσεις και παρόμοιες ευκολίες, δεν γίνεται να μην αναρωτηθεί κανείς: Γιατί το Λιμενικό Ταμείο, αντί να δραστηριοποιηθεί το ίδιο σ΄ αυτούς τους τομείς και να τους οργανώσει, είτε τους παραχωρεί εσπευσμένα σε επιχειρηματίες, όπως την ανάπτυξη πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της πόλης και αλλού, και συχνά με τιμές ξεφτίλα, (όπως το Τουριστικό Περίπτερο του Κάστρου), είτε ακόμα χειρότερα με την μεγάλη αδράνειά του, που επιτρέπει σε κάποιους αετονύχηδες να το υποκαθιστούν στην παροχή “υπηρεσιών” -με το αζημίωτο βέβαια- όπως γίνεται στο Βλυχό, στο Μ. Αυλάκι και αλλού…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *