Ο Αντιπεριφερειάρχης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Αντιπεριφερειάρχης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Αντιπεριφερειάρχης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου

#ChooseToChallenge από την Π.Ε. Λευκάδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας συμμετέχει στο κίνημα «Επέλεξε να αμφισβητήσεις (#ChooseToChallenge)» και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women’s Day, IWD), που καθιερώθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και εορτάζεται την 8η Μαρτίου κάθε έτους,

 

Για την IWD 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τιμούμε τη διαχρονική προσφορά της γυναίκας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους ως μητέρας, συζύγου, συντρόφου, εργαζομένης.

 

Η επέτειος αυτή είναι μια διαρκής υπενθύμιση των αγώνων και των κατακτήσεων των γυναικών σε όλο τον κόσμο και μια διαρκής υπενθύμιση της ανάγκης για ισότιμη παρουσία του γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής – στο σπίτι, στην εργασία, στην πολιτική, στην κοινωνία – ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης.

 

Το φετινό θέμα της επετείου είναι #ChooseToChallenge και καλεί όλους μας να αμφισβητήσουμε κακές πρακτικές και στερεότυπα, και να ακυρώσουμε με τις δικές μας σκέψεις και πράξεις την προκατάληψη, την ανισότητα, τη βία (ορατή και αόρατη), κατά των γυναικών.

 

Ξεκινώντας σήμερα κιόλας, με το συμβολικό σήκωμα του χεριού μας, δείχνουμε ότι αντιλαμβανόμαστε, υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε.

 

Γιατί, οι κοινωνίες στις οποίες κάθε φύλο έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες με το άλλο, ευδοκιμούν και προοδεύουν.

 

Ας βοηθήσουμε όλοι μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς!».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *