Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου

Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου
Λίγα λόγια για μας…
Η Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου, αποτελείται από άτομα που αγαπούν την Λευκάδα και νοιάζονται για τον τόπο και το μέλλον του.
ΣΚΟΠΟΣ της Πρωτοβουλίας είναι η διαφύλαξη του ιστορικού, περιβαλλοντικού και κοινόχρηστου χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.
ΣΤΟΧΟΣ της είναι η ανάδειξη της περιοχής του Κάστρου με τον ηπιότερο δυνατό τρόπο, προς όφελος των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.
Σε αυτά τα πλαίσια, έχουμε δημιουργήσει ένα κείμενο συλλογής υπογραφών, ενώ έχουμε συντάξει και ένα εξώδικο προς τις αρμόδιες αρχές.
Η Πρωτοβουλία λειτουργεί με ανοιχτές συνελεύσεις και οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε ενδιαφέρεται, προβληματίζεται γι’ αυτά τα θέματα και θέλει να παλέψει για την ανατροπή των οποιωνδήποτε σχεδίων για την καταστροφή της περιοχής είναι ευπρόσδεκτη /ευπρόσδεκτος.
Το κείμενο που σας καλούμε να συνυπογράψετε είναι το εξής:
Εμείς οι κάτοικοι, οι έχοντες καταγωγή από Λευκάδα, αλλά και οι φίλοι του νησιού, θεωρούμε ότι:
Η ευρύτερη περιοχή του κάστρου  της Λευκάδας αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό χώρο για την Λευκάδα.Συγκεντρώνει τα εξής χαρακτηριστικά:
·        Αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο.
·        Από το 1974 έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
·        Είναι  προστατευόμενη περιβαλλοντικά περιοχή του δικτύου ΝΑΤURA.
·        Η  χρήση και λειτουργία της περιοχής είναι συνυφασμένη και  με την νεότερη ιστορία της Λευκάδας, καθώς διαχρονικά αναφέρεται στην πόλη και
συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των κατοίκων της.
·        Η αμμουδιά του Κάστρου, είναι η μόνη πλαζ της πόλης που είναι προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και πεζούς.

Αγωνιζόμαστε ώστε:

Ø Οποιαδήποτε παρέμβαση στον χώρο να εξυπηρετεί αυτά τα χαρακτηριστικά .

Ø Να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας όλων των χώρων και η ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Ø Να μην παραδοθεί η περιοχή σε ιδιωτικά συμφέροντα. Να μη θυσιαστεί στην άκριτη ανάπτυξη με μόνο στόχο το οικονομικό όφελος.

Δεν είναι δυνατόν να γίνουμε φιλοξενούμενοι – πελάτες στον τόπο μας!
Φροντίζουμε το σπίτι μας, δεν το πουλάμε! Παραλία για ΟΛΟΥΣ!


Σας καλούμε  να ενώσετε την φωνή σας μαζί μας , καλούμε όλους τους φορείς και συλλογικότητες του τόπου μας να ενισχύσουν την προσπάθεια μας.

link για το κείμενο των υπογραφών:
https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/perifereiaki_arhi_leykadas_dimotiki_arhi_leykadas__diasosi_tis_periohis_toy_kastroy_leykadas/?ekmeuDhb&utm_source=sharetools&utm_medium=email&utm_campaign=petition-1188318-diasosi_tis_periohis_toy_kastroy_leykadas&utm_term=meuDhb%2Ben&fbclid=IwAR29eOCFOUgJ_oPqmxkDTGPnAcLr5hGC9UsPF9W_4x7ZDwRGakwrRPej__Q

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *