Κλιμάκιο του Δήμου στο Νιοχώρι για τους δρόμους διαφυγής

Κλιμάκιο του Δήμου στο Νιοχώρι για τους δρόμους διαφυγής

[Το εξωκκλήσι του Αη-Γιώργη στον Βατιά Νεοχωρίου, που …”εποπτεύει” την δύσκολη περιοχή με τους πηλούς!”

***

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ(*)

Το Νιοχώρι επισκέφθηκε χθες  κλιμάκιο του Δήμου Λευκάδας, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Ελλομένου κ. Γ. Τσιρογιάννη και την μηχανικό κα Β. Παπαρίζου προκειμένου να μορφώσουν ίδια γνώμη για την δυνατότητα διαφυγής των κατοίκων προς άλλες περιοχές, στην περίπτωση που ενδεχόμενη πυρκαγιά αποκλείσει την μοναδική (προς το παρόν) οδική πρόσβαση του χωριού από (και προς) Νυδρί. Θυμίζω πως το σοβαρό αυτό πρόβλημα των κατοίκων του χωριού, το είχα θέσει δημόσια, τόσο σε άρθρο μου όσο και με ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την προβληματική σύσταση του εδάφους στην θέση “Βατιάς”, κοντά στο εξωκκλήσι του Αη-Γιώργη, όπου ο πηλός της περιοχής έχει “κόψει” τον παλιό αγροτόδρομο που συνδέονταν με τον γειτονικό  δρόμο Νυδρί-Βαυκερή και ο οποίος δεν λειτουργεί κατά τις δυο τελευταίες δεκαετίες.

Δεν σας κρύβουμε πως περιμέναμε πιο αισιόδοξη κατάληξη της συγκεκριμένης επίσκεψης, η οποία και διακόπηκε μάλλον άδοξα, νικημένη  από τον ύπουλο πηλό της περιοχής. Επειδή όμως συντασσόμαστε με το γνωμικό πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, συγχαίρουμε την δημοτική Αρχή που είναι και η πρώτη η οποία επιτέλους φαίνεται να αντιλαμβάνεται και να σκύβει πάνω στο κεφαλαιώδες αυτό πρόβλημα ασφάλειας των κατοίκων. Οπότε δηλώνουμε αισιόδοξοι για την τελική λύση του προβλήματος, πριν αρχίσει η επικίνδυνη περίοδος για πυρκαγιές  και θυμίζουμε πως εκτός απ΄ τον συγκεκριμένο αγροτόδρομο, υπάρχουν ακόμη δυο τέτοιοι, ένας προς Άλατρο-Άγιο Ηλία και ο άλλος προς την Εγκλουβή, οι οποίοι μπορεί μεν να είναι περισσότερα χιλιόμετρα, όμως δεν έχουν προβλήματα σύστασης του εδάφους, που σημαίνει πως μπορούν να επανεργοποιηθούν με απλό και οικονομικό σχετικά τρόπο και με τα υπάρχοντα μηχανήματα, χωρίς να χρειάζονται κανέναν …”Ακτορα” για την επισκευή τους και χωρίς η διέλευσή τους να γίνεται μόνο με …”τράκτορα” και μάλιστα μεγάλης ιπποδύναμης…

(* Ο Νίκος Γαζής είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Δίαυλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *