ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑΣ

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Με σχετικό δημοσίευμά μας το Δεκέμβριο του 2020 κάναμε γνωστή τη λήψη δύο αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λευκάδας της 08ης/12/2020 σχετικά με την αποκατάσταση του δρόμου της Λαγκάδας (Ασπρογερακάτα – Πευκούλια).

Αποφάσεις με τις οποίες (με την πρώτη) εγκρίθηκε η μελέτη της Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου και (με τη δεύτερη) δόθηκε παράταση εκτέλεσης του συνόλου των εργασιών προς ολοκλήρωση της αποκατάστασης του δρόμου μέχρι την 31η Μαΐου 2021.

Κατά στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 28ης/12/2020 ο δήμαρχος κ. Καλός ενώ αρχικά προσπάθησε να μας διαψεύσει ισχυριζόμενος ότι η παράταση δόθηκε για τη συνέχιση των εργασιών της υφιστάμενης εργολαβίας και όχι για την ολοκλήρωση του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης του δρόμου (!), στη συνέχεια μας επιβεβαίωσε εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2021.

Στο τελευταίο Δ.Σ. μετά από σχετικές ερωτήσεις, σχετικά με το έργο, ο κ. δήμαρχος γνωστοποίησε ότι αν, εντός των επόμενων 15 ημερών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν χρηματοδοτήσει το έργο με το ποσό των 500 χιλ ευρώ περίπου (που απαιτούνται για την υλοποίηση της Συμπληρωματικής Σύμβασης) υπάρχει το ενδεχόμενο ο δρόμος να μην ανοίξει αυτό το καλοκαίρι.

Στις επίμονες ερωτήσεις μας να γνωστοποιήσει το χρόνο που ο Δήμος Λευκάδας υπέβαλε το προαπαιτούμενο Τεχνικό Δελτίο προς την Περιφέρεια Ι.Ν. σχετικά με το έργο, ο κ. Καλός ανέφερε γενικά και αόριστα ότι έχει υποβληθεί…

Σε χθεσινή (03/03/2021) ραδιοφωνική συνέντευξή της εντούτοις η Περιφερειάρχης Ι.Ν. κ. Ρόδη Κράτσα  γνωστοποίησε ότι το επίσημο (όπως το χαρακτήρισε) τεχνικό δελτίο (με την συνήθη διαδικασία, μέσω υπηρεσιών) δεν έχει υποβληθεί από το Δήμο στην Περιφέρεια Ι.Ν. (!)  και ως εκ τούτου δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ι.Ν.

Και καταλήγοντας ανέφερε επακριβώς : “Θα πρέπει να γίνουν αυτές οι διαδικασίες και οπωσδήποτε να ενταχθεί στο πλαίσιο του προγραμματισμού μας, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι στον σχεδιασμό μας η Λαγκαδά, διότι δεν είχαμε το επίσημο αίτημα και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες … πιστεύω ότι ο κύριος δήμαρχος θα συνεννοηθεί με τον κύριο Κτενά για να μπορέσει να πάρει το δρόμο του. Δυστυχώς η γραφειοκρατία έχει τη δική της λογική όσο και να θέλουμε εμείς να είμαστε υπεράνω.

Πάντως να γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στην διασυνδεσιμότητα και την ασφάλεια των περιοχών, όμως πρέπει να γίνει μέσω ενός προγραμματισμού, γιατί δεν έχουμε τα χρήματα στο ταμείο και πιστώνουμε όποτε θέλουμε, οπότε πρέπει να μπει σε ένα πρόγραμμα προτεραιοτήτων.”

Και μείναμε με την απορία :  Ποιος κοροϊδεύει ποιόν.

Τα συμπεράσματα δικά σας (!)

 

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

πρώην Δήμαρχος Καρυάς

Δημ. Σύμβουλος Λευκάδας

με την παράταξη «δίαυλος»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *