Το σχόλιο της ημέρας: Όταν μπερδεύονται οι Αρχές…

Το σχόλιο της ημέρας: Όταν μπερδεύονται οι Αρχές…

Κόντευε πέντε το πρωί όταν το Δημοτικό Συμβούλιο έφθασε στην ψηφοφορία για το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν η συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν διαφορετικές τοποθετήσεις και προτάσεις, μια από την κάθε παράταξη, κι επειδή όλες τους ήταν αρκετά μακροσκελείς, κατέληξε ο κάθε δημοτικός σύμβουλος να ψηφίζει (κάπως αόριστα) την “πρόταση ή τοποθέτηση”  της παράταξής του.

Ξεκίνησαν λοιπόν με την σειρά να ψηφίζουν -πρώτα τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου- και τα οποία ψήφιζαν “την πρόταση του Δημάρχου”. Φθάνοντας όμως ο πρόεδρος σ΄ έναν από τους αντιδημάρχους, αυτός άλλαξε το μοτίβο και είπε “ψηφίζω την πρόταση της δημοτικής Αρχής”.

Οπότε χωρίς να χάσει καιρό ο πρεσβύτερος σύμβουλος της παράταξης ¨Δίαυλος” παρενέβη, ζητώντας να διευκρινίσει ο αντιδήμαρχος ποια ακριβώς πρόταση ψηφίζει, καθόσον υπάρχουν δυο δημοτικές Αρχές στην αίθουσα και οι οποίες έκαναν διαφορετικές προτάσεις, όπως εξήγησε στους συμβούλους που τον άκουγαν έκπληκτοι: Η μια δημοτική Αρχή είναι του κ. Δημάρχου, είπε, και η άλλη του κ. Σολδάτου, ο οποίος μάλιστα διαθέτει πέντε, δηλαδή τους περισσότερους αντιδημάρχους, εξήγησε!…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *