Το σχόλιο της ημέρας: Οπισθοδρόμηση!

Το σχόλιο της ημέρας: Οπισθοδρόμηση!

Μάλλον οπισθοδρόμηση παρά πρόοδο αποτελεί το νέο σύστημα των γραπτών ερωτήσεων στις συνεδριάσεις του  Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπεται από τον νέο Κανονισμό και που έκανε το κανονικό ντεμπούτο του στο χθεσινό Συμβούλιο (της Παρασκευής  26 /Σαββάτου 27/2).  Γιατί, όπως τουλάχιστον είδαμε να το εφαρμόζει ο ίδιος ο Δήμαρχος, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει πως θα απαντηθούν επαρκώς οι γραπτές ερωτήσεις, αλλά και δημιουργεί πρόσθετες ασάφειες κι απορίες στο συμβούλιο και στους ακροατές, ως προς το ποια ακριβώς είναι η ερώτηση, στην οποία απαντά.

Αυτό συμβαίνει γιατί, όχι μόνο δεν δίνεται ο λόγος στον ίδιο τον ερωτώντα για να τις διαβάσει, όπως θα ήταν το λογικό και το πρέπον, αλλά γιατί ούτε και ο ίδιος ο απαντών δεν μπαίνει στον κόπο να αναφέρει την ερώτηση στην οποία απαντά. Οπότε κατ΄ αυτόν τον τρόπο, ακυρώνεται και το όποιο πλεονέκτημα έχει αυτό το σύστημα, που υποτίθεται πως είναι η δυνατότητα επαρκούς προετοιμασίας των αιρετών, ώστε για δίνουν σωστές και ακριβείς απαντήσεις.

Αν αυτό δεν αλλάξει άμεσα, φοβούμαστε πως η οπισθοδρόμηση θα είναι το μοναδικό πρόσημο του νέου συστήματος. Γιατί λογικά θα αποθαρρύνει τους συμβούλους να κάνουν ερωτήσεις, (πέραν της μιας που δικαιούνται να κάνουν χωρίς να πρέπει να είναι γραπτή), με ότι κακό αυτό συνεπάγεται. Εκτός κι αν ακριβώς αυτός, είναι ο κύριος στόχος της δημοτικής Αρχής…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *