Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δ Σ

Ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δ Σ

 

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας

 

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης εναντίον των φοιτητών

από τις  δυνάμεις καταστολής στο ΑΠΘ

 

Τα πρόσφατα γεγονότα στο ΑΠΘ αποτελούν μια πρώτη εικόνα του μέλλοντος που επιφυλάσσει για το πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση και όσοι μαζί της στηρίζουν το Πανεπιστήμιο της αγοράς, της καταστολής και της περαιτέρω ταξικής διαφοροποίησης.

Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκε να περάσουν από την ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, ώστε να αποδειχθεί περίτρανα ότι πραγματικός του στόχος δεν είναι η «εγκληματικότητα» μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά όσοι αγωνίζονται, διεκδικούν και αντιστέκονται στις κυβερνητικές επιλογές.

Η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα από τα αιτήματα που οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα στους φοιτητές και τους εργαζόμενους ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες θα αντιμετωπιστούν με αυταρχισμό και βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της. Δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός χαρακτήρας του απαράδεκτου νομοσχεδίου που πάσχιζε όλο το προηγούμενο διάστημα να περάσει.

Καταδικάζουμε την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ και την ακραία καταστολή που ακολούθησε σε βάρος των φοιτητών και απαιτούμε να αρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους και να ακυρωθεί η παραπομπή τους σε δίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *