Το σχόλιο της ημέρας: Από ουραγός πρωταθλήτρια η Λευκάδα!

Το σχόλιο της ημέρας: Από ουραγός πρωταθλήτρια η Λευκάδα!

Να λοιπόν που αποδείχτηκε αρκετή η χθεσινή μας επίδοση σε νέα κρούσματα κορωνοϊού, για να βρεθούμε εν μια νυκτί από ουραγοί πρωταθλητές covid! Κι όχι απλά πρωταθλητές αλλά και τροπαιούχοι, με μάλλον απλησίαστο ρεκόρ.

Προσέξτε γιατί: Τον μεγαλύτερο (απόλυτο) αριθμό κρουσμάτων πανελλαδικά χθες (Κυριακή), σύμφωνα  με τον χάρτη του ΕΟΔΥ που δημοσίευσε και το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ,  τον είχε ο νομός Αττικής με 437 νέα κρούσματα. Διαιρώντας τον πληθυσμό της Αττικής που είναι 3.742.000 με τον αριθμό αυτών των437  νέων κρουσμάτων, βρίσκουμε πως αντιστοιχεί ένα νέο κρούσμα σε κάθε 8.563 κατοίκους του νομού.

Πάμε τώρα να κάνουμε το ίδιο στη Λευκάδα: Διαιρώντας τον πληθυσμό του νομού μας που είναι 23.845 με τα 10 νέα (τελικά) χθεσινά νέα κρούσματα βρίσκουμε πως αντιστοιχεί ένα νέο κρούσμα σε κάθε (μόλις) 2.384 κατοίκους!

Δεν είμαι ειδικός για να προχωρήσω σε πιο εξειδικευμένες αναλύσεις, Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτή η απίστευτη αρνητική μας επίδοση, δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κακής μας τύχης ή τυχαίων παραγόντων. Γιατί βλέποντας τελευταία γύρω μας την διάχυτη και έντονη χαλαρότητα των συμπατριωτών μας, σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη κινητικότητα και κυκλοφορία, που μόνο περιοριστικά μέτρα δεν θυμίζουν, αλλά και τα πολλά πρόσωπα που είναι χωρίς μάσκα ή η μάσκα που φορούν απλά “χαϊδεύει” το πηγούνι, αφήνοντας ελεύθερη την μύτη και τα στόμα τους, ομολογώ πως κάπου την περίμενα αυτή την εφιαλτική εξέλιξη…

Αντιλαμβανόμαστε πως ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει υποφέρει κι έχει αγανακτήσει, που ένα χρόνο τώρα αυτός ο απρόσκλητος επισκέπτης ήρθε και του έκλεψε τη ζωή. Όμως, όπως λένε οι ειδικοί, δεν υπάρχει εναλλακτική πορεία που να μην μας βάζει σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Είδαμε τις μεγάλες και προοδευμένες χώρες της Βόρειας Ευρώπης και Αμερικής που αρχικά επέλεξαν την μέθοδο της αγέλης, πως ήρθαν άρον-άρον στον δικό μας δρόμο και αφού πριν πλήρωσαν βαρύ τίμημα για εκείνη την επιλογή τους.

Ας το συνειδητοποιήσουμε λοιπόν αυτό και να νιώσουμε κάπως πιο προνομιούχοι απ΄ αυτούς, αν αυτό θα μας ενισχύει το κουράγιο να συνεχίσουμε…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *