Το έργο της Λευκάδας που ξεπέρασε της Άρτας το Γεφύρι!

Το έργο της Λευκάδας που ξεπέρασε της Άρτας το Γεφύρι!

Θα θυμάστε φαντάζομαι την “Λίμνη των Ζαμπελίων” με τα υδρόβια πτηνά που τα τάιζαν πριν από κάνα-δυο χρόνια οι πτηνολάτρες δημοτικοί μας άρχοντες και τη σουρεαλιστική αυτή σκηνή είχε απαθανατίσει το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ!.  Στη συνέχεια, εκεί γύρω στο καλοκαίρι, διαπιστώσαμε πως η λίμνη αποξηράνθηκε όπως η Κωπαϊδα και άρχισαν τα έργα, με σκοπό την πλακόστρωση, που επιτέλους θα λύτρωνε τους κατοίκους απ΄ τις λάσπες και τα άλλα ρυπογόνα βάσανα, κάθε φορά που έβρεχε…

Πριν από δυο-τρεις μήνες και κατ΄ απαίτηση των αγανακτισμένων περιοίκων, γράψαμε πως το έργο καρκινοβατεί και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Οπότε λίγο μετά ξεκίνησαν τα έργα, έπεσε ένα αχαμνό τσιμεντένιο υπόστρωμα, ήρθαν οι πλάκες και η άμμος και όλοι αναθαρρήσαμε πως επιτέλους, το πρόβλημα οσονούπω λύνεται…  Καλοπροαίρετο μάλιστα πάντα το ΦΟΡΤΣΑ, χωρίς δισταγμό απένειμε τα εύσημα στους αρμόδιους άρχοντες, μόλο που το έργο είχε …παρα – καθυστερήσει!!

Σήμερα λοιπόν που εντελώς τυχαία πέρασα από κει, συνειδητοποίησα πως τίποτε το ουσιαστικό δεν έχει γίνει, υπάρχουν μπάζα και υλικά επί της πλατείας ατάκτως ερριμμένα και είπα να τα φωτογραφίσω σαν ενδιαφέρον θέμα.

Οπότε μια κυρία που είχε βγάλει το σκυλάκι της βόλτα με ρώτησε:

-Τι φωτογραφίζεις χριστιανέ μου, που της Άρτας το γεφύρι πιο γρήγορα τελείωσε απ΄ αυτό εδώ το έργο!

Ομολογώ πως αυτό δεν το γνώριζα. Αλλά μου ήρθε μια “εξυπνάδα”  στο μυαλό:

-Πιθανόν γιατί εκεί θυσίασαν στα θεμέλια την γυναίκα του πρωτομάστορα, της είπα.

-Ε,  εδώ να θυσιάσουν τους ίδιους τους αρμόδιους άρχοντες, να δεις που θα τελειώσει γρηγορότερα, με αποστόμωσε κι έφυγε, φωνάζοντας τον ατίθασο σκύλο της…

***

Το θέτω υπ΄ όψη των αρχόντων, μην τυχόν και αντιμετωπίσουν αιφνιδιαστικά τίποτε δύσκολες καταστάσεις απ΄ τους περίοικους και επικέντρωσα για λίγο την προσοχή μου στο “έργο”. Δείτε κι εσείς αυτό που είδα:

Το έργο της Λευκάδας που ξεπέρασε της Άρτας το Γεφύρι!

Κοιτάζοντας με προσοχή κάτω, διαπιστώνει κανείς πως στον εναπομείναντα πεζόδρομο, με αφορμή και με τα σιδερένια καλύμματα φρεατίων, λείπουν τρεις μέχρι και πέντε σειρές οι (παλιές) πλάκες. Δεν φαντάζομαι αυτό το κομμάτι να θεωρηθεί εκτός επικρατείας του έργου και να το παρατήσουν έτσι!

Το έργο της Λευκάδας που ξεπέρασε της Άρτας το Γεφύρι!

Ενώ ελάχιστα μέτρα πιο δίπλα, σ΄ένα πολύ μεγάλο κομμάτι απ΄ τον πλακοστρωμένο πεζόδρομο, οι πλάκες έχουν σπάσει σε χίλια κομμάτια! Φαντάζομαι πως κι αυτό πρόκειται να περιληφθεί στην ανακατασκευή…

Το έργο της Λευκάδας που ξεπέρασε της Άρτας το Γεφύρι!

Και για να φανεί ακόμα καλύτερα, επικέντρωσα τον φακό σ΄ εκείνο ακριβώς το σημείο. Ελπίζουμε λοιπόν  στην επισκευή να χρησιμοποιηθούν οι νέες, κατά πολύ χοντρότερες πλάκες, γιατί ούτως ή άλλως, πλάκες λεπτές σαν τις προϋπάρχουσες και σε κακότεχνο χωμάτινο υπόστρωμα είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες.

Ο Φορτσάτος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *