Το σχόλιο της ημέρας: Όποιος καεί στο γάλα…

Το σχόλιο της ημέρας: Όποιος καεί στο γάλα…

Καλώς να δεχτούμε λοιπόν αύριο (Σάββατο) το απόγευμα τον συμπαθή  Ευτύχη (με την εκπομπή του ΣΚΑΪ  “Happy traveller”)  που θα μας ξεναγήσει (εμάς κι όλους τους θεατές της εκπομπής) στον τόπο μας, εξερευνώντας και παρουσιάζοντας με τον δικό του χαριτωμένο τρόπο την όμορφη καλοκαιρινή Λευκάδα μας.

Ο κανόνας λέει πως αυτού του είδους οι εκπομπές είναι λιγότερο ή περισσότερο διαφημιστικές και ως εκ τούτου ευεργετικές και καλοδεχούμενες για τόπους σαν τον δικό μας, που στηρίζουν την οικονομία και την ευημερία τους στον τουρισμό. Μάλιστα στην περίοδο των ισχνών αγελάδων -λόγω της πανδημίας- που βιώνουν οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό στο νησί μας, οι προσδοκίες αυξάνονται και πιθανή απογοήτευση θα πονέσει ακόμα περισσότερο.

Γιατί, βλέπετε, όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους. Κι έτσι και πέσεις στην εξαίρεση, εκεί που προσδοκάς διαφημιστική παρουσίαση με θετικό πρόστιμο, εισπράττεις μια σβουριχτή φάπα, (σαν αυτή καλή ώρα που εισπράξαμε σε αντίστοιχη τηλεοπτική εκπομπή διάσημου καναλιού την περασμένη εβδομάδα), τέτοια που σου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι!

Θυμίζουμε για όσους δεν είδαν την εκπομπή ή πιθανόν δεν πρόσεξαν την φάπα, πως όλως περιέργως, η Λευκάδα ήταν το μοναδικό μέρος της χώρας μας, από όσα παρουσίασε μετ΄ επαίνων η προαναφερόμενη εκπομπή, το οποίο προφανώς συμπεριλήφθηκε στην παρουσίαση λόγω ενός σοβαρού της προβλήματος: Του βρώμικου βυθού της!

Ίσως βέβαια έτσι έπρεπε να γίνει, για να τονιστεί ο σωτήριος ρόλος του “πρωταγωνιστή” του επόμενου θέματος. Δεν το γνωρίζω. Εκείνο όμως που γνωρίζω, είναι πως  όταν έγινε η αρχική αναφορά στο πρόβλημα του “βρώμικου βυθού”, η κάμερα έδειχνε την γαληνιαία παραλία του Νυδριού!  Και το χειρότερο ήταν πως τα “δίχτυα-φαντάσματα”, στο ψάρεμα των οποίων επικεντρώθηκε μετ΄επιμονής η κάμερα για να πείσει τους θεατές για το πρόβλημα, ήταν εγκαταλειμμένα  παλιά δίχτυα στον Γέρακα, μια ακτή δηλαδή που ανήκει σε άλλο Δήμο, σε άλλο Νομό, ακόμα και σε άλλη Περιφέρεια! Και το ακόμα χειρότερο ήταν πως βρέθηκαν επώνυμοι αυτού εδώ του τόπου που …θριαμβολόγησαν γι αυτή την τραγική παρουσίαση!

Επειδή όμως αυτά τα πράγματα με ξεπερνούν, θα θεωρήσω ατύχημα το παραπάνω συμβάν και ας ελπίσουμε  πως αυτό θα είναι το τελευταίο που μας συνέβη.  Για την δε αυριανή εκπομπή του ΣΚΑΙ, το μόνο που θα πω είναι, πως  καλύτερα να είμαστε κουμπωμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις και να κάνουμε ταμείο ωφέλειας κατόπιν εορτής.  Γιατί όπως λέει κι ο σοφός λαός μας, όποιος καεί στο γάλα (πρέπει να) φυσάει και το γιαούρτι...

Ο Σχολιαστής 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *