Το σχόλιο της ημέρας: Απογοήτευση, ισοπαλία και μια πρόταση…

Το σχόλιο της ημέρας: Απογοήτευση, ισοπαλίες και μια πρόταση…

Α. Η απογοήτευση

Μάλλον απογοητεύτηκαν (όπως κι εγώ) όσοι ποντάρισαν στην πρόσφατη επιστολή της παράταξης Σολδάτου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πως -επιτέλους- θα δούνε τον πρώην βουλευτή να είναι όντως αντιπολιτευόμενος (εκεί δηλαδή που τον έταξε ο Λευκαδίτικος λαός).

Η απογοήτευση αυτή ξεκίνησε νωρίς-νωρίς στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο: Γιατί εκεί που στην επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης  “Αλλάζουμε πορεία” επικαλούμενος  τον Κανονισμό, ζητούσε με σαφήνεια μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του Τουριστικού Περίπτερου, τελικά  το θέμα στριμώχτηκε μαζί με άλλα οκτώ προς συζήτηση θέματα, αρκετά μάλιστα εκ των οποίων ήταν μεγαλύτερης κρισιμότητας και ενδιαφέροντος απ΄ αυτό. Με άλλα λόγια το θέμα “πνίγηκε” εντέχνως και ο έμπειρος αιρετός, απλά το έκανε γαργάρα και για μια ακόμη φορά τοποθετήθηκε σαν βασιλικότερος του βασιλέως!

Κρίμα…

***

Β. Η ισοπαλία!

Πάντως πολύ διασκέδασα με τον ζωντανό καυγά Σολδάτου -Δρακονταειδή, για το “σε ποιον απ΄ τους δυο έστειλε το ηχηρότερο μήνυμα ο Λευκαδίτικος λαός κατά τις τελευταίες εκλογές!”

Μα και στους δυο σας το έστειλε αγαπητοί μου άρχοντες… Αν τώρα καυγαδίζετε για το ποιος έπιασε βαθύτερα πάτο, ηρεμήστε γιατί κατακτήσατε και οι δυο σας από μια περιφανή …ήττα(!)  που καταλήγει μάλλον σε ισοπαλία… Πάντως και οι δυο σας γίνατε ρέκορντμεν: Ο μεν πρώην δήμαρχος κατέκτησε το μοναδικό ρεκόρ, ότι είναι ο μοναδικός (μετά τον “Καποδίστρια”) εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας που συμμετείχε σαν υποψήφιος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία και δεν πήγε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ενώ ο πρώην βουλευτής κατέκτησε ένα άλλο διαφορετικό και μάλλον απλησίαστο  κι αυτό ρεκόρ, αφού είναι ο μοναδικός  υποψήφιος δήμαρχος που, έχοντας πάρει διπλάσιους περίπου ψήφους  από τον δεύτερο στην πρώτη Κυριακή των εκλογών, κατάφερε τελικά να χάσει με συντριβή, στην δεύτερη!

Υπ΄ αυτήν την θεώρηση λοιπόν είστε κι οι δυο σας ήρωες, αφού παρά τα εντυπωσιακά στραπάτσα σας, εσείς συνεχίζεται ακάθεκτοι να υπηρετείτε την αυτοδιοίκηση και τους ψηφοφόρους!

Υ.Γ: Στο ερώτημα τώρα πιο κατόρθωμα απ΄τα δυο είναι το μεγαλύτερο, αυτό ας το βρουν και να μας το πουν οι ίδιοι…

***

Γ. Η πρόταση

Στο τέλος της συζήτησης για το Τουριστικό Περίπτερο, ο κ. Σολδάτος πρότεινε να εκφράσουμε την ευαρέσκειά μας σαν Δημοτικό Συμβούλιο για τα συμφωνηθέντα (μεταξύ του Λ.Τ. με τον επενδυτή), ενώ στην συνέχεια  δήλωσε με περηφάνια,  ότι ο διάδρομος πλάτους 3 μέτρων που προσφέρθηκε να αφήσει ο επενδυτής για τον λαό (απ΄ τον παραλιακό δρόμο μέχρι την θάλασσα), είναι αποτέλεσμα της δικής του (δια της επιστολής) παρέμβασης…

Όθεν κι εμείς, αφού συγχαρούμε τον πρώην βουλευτή και αναγνωρίζοντας την καίρια συμβολή του, προτείνουμε η δίοδος αυτή να ονομαστεί “πάροδος Θοδωρή Σολδάτου”. Το αξίζει και με το παραπάνω ο αιρετός!

Ο Σχολιαστής

 

 

2 σχόλια

  1. Γιάννης Θερμός

    “1. εκφράζει την ευαρέσκειά του για τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, (Δ.Λ.Τ.Λ.) και επενδυτή, η οποία αφορά στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο όριο των ακινήτων του Δ.Λ.Τ.Λ. και του ΤΑΟΛ, με διάβαση πλάτους 3 μέτρων και εκτός του χώρου της επένδυσης”
    Γράφει η απόφαση του Δ.Σ. μετά από πρόταση Σολδάτου. Θα μας αφήσει ο επενδυτής “διάβαση πλάτους 3 μέτρων και εκτός του χώρου της επένδυσης”. Δηλαδή θα μας δώσει πρόσβαση στην οποία κανένα δικαίωμα δεν έχει, αφού είναι “εκτός επένδυσης”; Πάτε να μας τρελάνεται;

    • FortsaLefkada

      Γιάννη μου επειδή εγώ ήδη βρίσκομαι στα πρόθυρα της τρέλας, αδυνατώ να απαντήσω. Απευθύνσου στον ίδιο τον κ. Σολδάτο, την πρόταση του οποίου ψήφισε και η παράταξη του Δημάρχου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *