Το σχόλιο της ημέρας: Ζήτημα ευφυίας…

Το σχόλιο της ημέρας: Ζήτημα ευφυίας…

Ένα ακόμη επεισόδιο της (γνωστής) σειράς “όλως τυχαίως είδα φως και μπήκα” παίχτηκε και σήμερα, με αφορμή το δημαρχιακό Covid test στο ΚΑΠΗ! Ξανά λοιπόν προέκυψαν -ως συνήθως- προνομιούχα δυο απ΄ τα τοπικά σάιτ, τα οποία έχοντας προφανώς πληροφορηθεί εκ των έσω για τα τεκταινόμενα, προέβαλαν κατ΄αποκλειστικότητα  το γεγονός και μάλιστα μετά φωτογραφιών!

Ο πρώτος που έρχεται στο μυαλό σε τέτοιες περιπτώσεις σαν πληροφοριοδότης-δράστης αυτής της αφύσικης κατάστασης, είναι ο ίδιος ο αιρετός.

Όμως ο δήμαρχος είναι ευφυής άνθρωπος. Που σημαίνει πως αποκλείεται η επαναλαμβανόμενη αυτή ανωμαλία, που θέτει πρωτίστως σε κίνδυνο τον ίδιο αλλά και τον επικοινωνιακά τον εκθέτει, να είναι δικό του έργο. Άλλωστε δεν έχει κανένα λόγο ή συμφέρον ο άνθρωπος να κάνει τέτοια επιλογή,  με σκοπό να “υποχρεώσει” -ή ακόμη και να προσεταιριστεί- δυο ΜΜΕ, που μαζί διαθέτουν περίπου το 30% της συνολικής τοπικής αναγνωσιμότητας, κινδυνεύοντας να βάλει απέναντί του το 70% -που αντιπροσωπεύουν τα υπόλοιπα τοπικά ΜΜΕ -και τα οποία έχουν όντως ενοχληθεί σφόδρα απ΄ αυτή την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί!

Συνεπώς και επιμένοντας να σκεφτόμαστε λογικά, αν θέλουμε να εντοπίσουμε τον πληροφοριοδότη-δράστη θα πρέπει να ψάξουμε στον περίγυρο του δημάρχου και κυρίως στους κοντινούς του συνεργάτες, που έχουν κάποια σχέση με το αντικείμενο και που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις κινήσεις του. Και μην απελπίζεστε επειδή αυτοί είναι πολλοί, (οι περισσότεροι και με διαφορά από όσους είχαν όλοι οι προκάτοχοί του), γιατί έχουμε κι ένα καίριο στοιχείο, που μπορεί να μας βοηθήσει να τον βρούμε: Ο δράστης λοιπόν μόνο ευφυής δεν είναι, αφού μπροστά στο προσωπικό του “συμφέρον” και στις διαπροσωπικές του σχέσεις, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται ούτε τον κίνδυνο, ούτε τη ζημιά που προκαλεί στον εργοδότη του!

Εδώ σταματώ κι εγώ κι η λογική μου…  Άλλωστε σας έδειξα το δρόμο. Τα υπόλοιπα βρείτε τα εσείς…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *