Το άρθρο της ημέρας: Αναμενόμενα

φωτο nikos  Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ
Ομολογώ πως καθόλου δεν με εξέπληξε το «σκάνδαλο» που προσπαθεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή της χώρας κατά τις τελευταίες μέρες. Το αντίθετο μάλιστα: Το θεωρούσα απολύτως αναμενόμενο, τόσο, που θα με εξέπληττε αν φθάναμε στην Τρίτη -και κρίσιμη- ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να έχει ξεσπάσει κάποιο «σκάνδαλο» αυτού του είδους!
Μόνο που απογοητεύτηκα. Γιατί περίμενα πως αυτό θα ήταν πιο αληθοφανές και πολύ πιο πειστικό, σε ότι αφορά την «γνησιότητά» του. Αλλά για να συνέβαινε αυτό, κατά την ταπεινή μου εκτίμηση, θα έπρεπε ο καταγγέλλων να μην ανήκει στους «ανεξάρτητους έλληνες», να μην είναι ηθοποιός και μάλιστα κωμικός και κυρίως να μην είναι γνωστός και καραμπινάτος συνεργάτης του κ. Καμμένου ο φερόμενος σαν δράστης!
Γιατί ο βουλευτής κ. Καμμένος έχει αποδείξει πως διαθέτει ένα μοναδικό καταγγελτικό ταλέντο! Τέτοιο που έχει καταγράψει μια ζηλευτή διαδρομή σαν συνωμοσιολόγος, για να μην πω ότι είναι ο κατ΄ εξοχήν καταγγέλλων και συνωμοσιολόγος της Βουλής κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Μόνο που κατά κανόνα στο τέλος αποτυχαίνει οικτρά! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις βαρύγδουπες και μετά βεβαιότητας εκείνες καταγγελίες του, ότι ο ηγετικός πυρήνας της 17 Νοέμβρη αποτελούνταν από κορυφαίους πασόκους πολιτικούς -τους οποίους και φωτογράφιζε- ή τις άλλες φοβερές και τρομερές καταγγελίες του, στις οποίες κατονόμαζε σαν πράκτορες της Στάζι κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες του τόπου; Κι έπρεπε να συμβεί (μάλλον τυχαία) η αποκάλυψη και η σύλληψη των ηγετών της μεγαλύτερης ντόπιας τρομοκρατικής οργάνωσης, για ν΄ αποδειχθεί πως όχι μόνο οι υπαινισσόμενοι πασόκοι δεν είχαν σχέση, αλλ΄ότι αρχηγοί της ήταν οι φαιδροί, (αν δεν ήταν δολοφόνοι) Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας και οι …αδελφοί Ξηροί! Παρόμοια όμως επιτυχία είχε ο βουλευτής και για τον «πράκτορα» της Στάζι: Παρότι προκάλεσε εισαγγελική έρευνα σ΄ αυτή την υπόθεση, τελικά αποδείχτηκε άνθρακας ο θησαυρός!
Τούτων δοθέντων αλλά και της αδήριτης ανάγκης μερικών να υπάρξει κάποιο «σκάνδαλο δωροδοκίας», που μέχρι να διερευνηθεί ν΄ αφήσει την βαριά οσμή και τη θολούρα του κατά τον κρίσιμο χρόνο των ψηφοφοριών για Πρόεδρο, ώστε να διστάσουν κάποιοι αμφιταλαντευόμενοι βουλευτές μην τυχόν και τους θεωρήσουν εξωνημένους, ήταν που έκανε εμάς (και πολλούς άλλους) να θεωρούμε ένα τέτοιο σενάριο σφόδρα πιθανό κι αναμενόμενο.
Ας ελπίσουμε όμως πως αυτό τελικά θα παραμείνει σαν ένα φαιδρό σενάριο μόνο και δεν θα το δούμε να εξελίσσεται σε καμιά ανεξέλεγκτη τραγωδία και μάλιστα με πρωταγωνιστή έναν καταξιωμένο …κωμικό!

Σχολιάστε

  1. Τι κωμικός; καραγκιόζης σκέτος είναι ο άνθρωπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *