Άρθρο του Ανδρέα Γεωργάκη για την θάλασσα στο Κάστρο

Άρθρο του Ανδρέα Γεωργάκη για την θάλασσα στο Κάστρο

Αδιαπραγμάτευτη η πρόσβαση των Λευκαδιτών στην θάλασσα του Κάστρου

Η θέση του Θοδωρή Σολδάτου σχετικά με την αμφισβήτηση πρόσβασης στην παραλία του  Κάστρου για τους λουόμενους, εξαιτίας της μελλοντικής εκμετάλλευσης  της περιοχής από την εταιρεία ΝΟΤΙΟΝ, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μου. Δεν θεωρώ με κανένα τρόπο ότι η παραλία αυτή, που τόσα χρόνια αποτελούσε και αποτελεί την δικιά μας παραλία, θα πρέπει να καταπατηθεί από οποιαδήποτε εταιρεία, που φυσικό είναι να την βλέπει κερδοσκοπικά και να μην επιτρέπει σε μας τους ντόπιους την πρόσβαση μας στην θάλασσα του Κάστρου ελεύθερα.

 Εκτός από τους συναισθηματικούς λόγους που μας συνδέουν με την εν λόγω τοποθεσία, υπάρχουν και οι πρακτικοί λόγοι γιατί κανείς από μας δεν είναι υποχρεωμένος να διανύει μεγάλες αποστάσεις για να καταλήξει να κολυμπήσει στο Κάστρο.

Η θάλασσα είναι για όλους και δεν επινοικιάζεται ούτε πωλείται σε κανέναν με αντίτιμο χρηματικό. Εφιστώ επίσης την προσοχή όλων των υπευθύνων, στο εντέλει κλείσιμο αυτής της συμφωνίας, περιλαμβανομένων και των δικών μας αρχόντων και τους καλώ να σκεφτούν πολύ σοβαρά πόσο αρνητικά θα τους κρίνει ο κόσμος μετά από μια τέτοια σύμπραξη.

 Η Λευκάδα δεν έχει ανάγκη από εταιρείες σαν την ΝΟΤΙΟΝ που θέλουν  να κερδοσκοπήσουν στο νησί μας με οποιοδήποτε κόστος, αγνοώντας τις επιθυμίες των κατοίκων αυτού του νησιού, και  στα πλαίσια της βελτίωσης και της ανάπτυξης δημιουργούν εντάσεις μεταξύ μας. Να προσθέσω δε, ότι δεν διαφωνεί κανείς στην ανάπτυξη και την βελτίωση του τοπίου, για να μη θεωρηθούμε οπισθοδρομικοί,  αυτό όμως που πρέπει οπωσδήποτε να δούμε ξανά είναι ότι μέσα απ΄τα οποιαδήποτε έργα που γίνονται με σκοπό την καλυτέρευση της πολύπαθης Λευκάδας μας, να υπάρχει και ο απαραίτητος σεβασμός για τους κατοίκους της και τις επιθυμίες τους. Μια δημοτική Αρχή και μια Περιφέρεια που σέβονται τον εαυτό τους πρώτα διασφαλίζουν και διαφυλάττουν αυτό,  και μετά προχωράνε σε υπογραφές συμφωνιών και συμβάσεων.

 

Ευχαριστώ…

Ανδρέας Γεωργάκης

Παιδίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *