Ανακοίνωση της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Ανακοίνωση της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

                       Για την εξέλιξη του έργου                                                                                                   

    “Βελτίωση Υποδομών Ύδρευσης Δήμου Λευκάδας”

Ανακοίνωση της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Με το έργο αυτό (του οποίου το 3ο από τα επτά (7) τμήματά του υλοποιείται τώρα στην οδό Καραβέλα) αντικαθίστανται κεντρικοί αγωγοί και αγωγοί εσωτερικών δικτύων ύδρευσης συνολικού μήκους (όλου του έργου) 15.050 m και συνολικού προϋπολογισμού 1.892.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.). Οι αγωγοί των δικτύων που αντικαθίστανται, ήταν κατασκευασμένοι από υλικά παρωχημένης τεχνολογίας (και αμιαντοτσιμέντο) τα οποία και λόγω παλαιότητας παρουσίαζαν φθορές με αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές για αποκατάσταση των βλαβών και τη συνεπαγόμενη φθορά των οδοστρωμάτων.

Ανακοίνωση της παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Έχουν ήδη τοποθετηθεί νέοι αγωγοί: α) Στη Γύρα επί όλου του μήκους της περιφερειακής οδού της λιμνοθάλασσας και β) στην οδό Φιλοσόφων από το ΚΤΕΛ μέχρι την επαρχιακή οδό Λευκάδας-Νυδριού.

Επίσης προβλέπονται τα εξής: α) Από το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μέχρι τη δεξαμενή της πόλης νέος κεντρικός αγωγός (σημειωτέον ότι μεγάλο τμήμα του υπάρχοντος αγωγού αποτελείται από σωλήνες αμιαντοτσιμέντου), β) Από τη δεξαμενή Αγ. Ηλία Σπανοχωρίου μέχρι το αντλιοστάσιο Ασπρογερακάτων, νέος κεντρικός αγωγός Δυτικής Λευκάδας, γ) Από τη δεξαμενή Αγ. Ηλία Σπανοχωρίου μέχρι τη διασταύρωση Καρυάς-Εξάνθειας αγωγός εσωτερικού δικτύου, δ) Στη Νικιάνα επί της οδού που ξεκινάει από την επαρχιακή οδό και κατευθύνεται στους Αγ. Πατέρες.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λευκάδας και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το Σεπτέμβριο 2018. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών, η δε αποδοχή χρηματοδότησης έγινε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με την απόφασή του 56/11-2-2019 για ποσό 1.850.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.), ενώ 42.000 € (χωρίς Φ.Π.Α.) καταβάλει ο Δήμος από Ίδιους Πόρους. Μετά τη σχετική διαδικασία εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων  δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβρη 2019. Στη συνέχεια ο ανάδοχος που προέκυψε  συνυπέγραψε τη Σύμβαση εκτέλεσης του έργου τον Οκτώβρη 2020.

Ως Δημοτική Αρχή, την περίοδο 2014-2019, το θεωρήσαμε ως έργο προτεραιότητας, όπως και όλα τα έργα ύδρευσης. Στόχος μας ήταν να ικανοποιηθεί η πρώτιστη ανάγκη, της κατά το δυνατόν αδιάλειπτης παροχής και βελτίωσης της ποιότητας του νερού της βρύσης στους κατοίκους και επισκέπτες των περιοχών που εξυπηρετούνται από αυτό. Επίσης και από άλλα παρόμοια έργα που σχεδιάσαμε, δρομολογήσαμε, υλοποιήσαμε στη θητεία μας αλλά και όσα παραδώσαμε σε στάδια δημοπράτησης ή υλοποίησης. Η θέση μας ήταν και εξακολουθεί να είναι, πως οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των νησιών μας σε ποιοτικό νερό ανθρώπινης κατανάλωσης επιβάλλουν τη διαρκή βελτίωση-ασφάλεια των δικτύων ύδρευσης και την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων.

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Λευκάδα, 15/01/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *