Το σχόλιο της ημέρας: Μια ντουζίνα αντιδήμαρχοι!

Το σχόλιο της ημέρας: Μια ντουζίνα!

[Η παράταξη του Θ. Σολδάτου “Αλλάζουμε πορεία”, παρά το όνομα, δεν φαίνεται να αλλάζει πορεία ούτε και τούτο τον χρόνο, καθόσον πήρε και την μερίδα του λέοντος με πέντε αντιδημάρχους, εκ των οποίων οι τέσσερις αμειβόμενοι! Που σημαίνει πως συχνά θα τους βλέπουμε με σηκωμένο το χέρι στα συμβούλια, όπως στην πάνω φωτογραφία…]

***

Η δωδεκάδα (ή αλλιώς ντουζίνα) είχε ανέκαθεν μια ξεχωριστή δυναμική στην ανθρώπινη ζωή. Δωδεκάθεο αποτελούσαν οι εγκατεστημένοι στον Όλυμπο κύριοι θεοί που λάτρευαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δώδεκα ήταν και οι μαθητές του Χριστού που διέδωσαν στα πέρατα της οικουμένης την δική του θρησκεία η οποία αντικατέστησε την αρχαία θρησκεία των Ολύμπιων θεών.

Από χθες, δώδεκα είναι και τα διακριτά μέλη της δημοτικής Αρχής, (αντιδήμαρχοι -αμειβόμενοι ή όχι- και εντεταλμένοι σύμβουλοι) που κατά την διάρκεια του χρόνου που μόλις μπήκε, θα προσπαθήσουν να δικαιώσουν τον Δήμαρχο που τους επέλεξε και να μας πείσουν για το όραμα και κυρίως για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής Αρχής!…

Δεν ξέρω αν η επιλογή της μιας ντουζίνας των στενών συνεργατών από πλευράς του Δημάρχου, που σημειωτέον αποτελεί πρωτόγνωρο ρεκόρ για τον Δήμο Λευκάδας,  εμπεριέχει κάποιο συμβολικό ή θεϊκό μήνυμα ή αν απλά υπηρετεί την αναγκαιότητα να διατηρήσει αρραγή και ήσυχο χωρίς γκρίνιες, αντιδράσεις και προβλήματα τον ετερόκλητο  συνασπισμό δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων που τον στηρίζουν. Γιατί μόνο ιδανικά και ανέφελα δεν είναι τα πράγματα στο παρασκήνιο. Και παράπονα μαζί με ανικανοποίητες προσδοκίες υπήρχαν και γκρίνιες συνεχίζουν να υπάρχουν, οι οποίες προς το παρόν κρύβονται κάτω απ΄ το χαλί. Για πόσο θα παραμείνουν εκεί αθόρυβες και χωρίς να δημιουργούν προβλήματα, κανένας δεν παίρνει όρκο. Ο διαχειριστής τους Δήμαρχος πάντως μάλλον ελπίζει κι αισιοδοξεί, έχοντας εμπιστοσύνη στην γοητεία της εξουσίας και προπαντός στις αντιπαροχές της…

Πάντως αν σκύψει κανείς με προσοχή στην νέα σύνθεση της “κυβέρνησης”, μάλλον θα τείνει να πιστέψει την δεύτερη εκδοχή (αυτή της αναγκαιότητας), παρά σε συμβολικά και θεϊκά μηνύματα. Όμως όλα δοκιμάζονται και επιβεβαιώνονται στην πράξη. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν που λέει κι ο λαός μας και οσονούπω θα αρχίσει να διαφαίνεται αν θα ισχύσει το γνωστό “ου εν τω πολλώ το εύ“, ή αν στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να αφαιρεθεί το αρχικό “ου“….

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *