1-6-21 Δίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος της Λαγκάδας

1 6 21 Δίδεται στην κυκλοφορία ο δρόμος της Λαγκάδας

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

1 Ιουνίου 2021 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος της Λαγκάδας.

 

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, κατά την εκτέλεση των εργασιών του έργου “Αποκατάσταση του δημοτικού δρόμου Ασπρογερακάτα – Πευκούλια (Λαγκάδα) Δήμου Λευκάδας” αρχικού προϋπολογισμού δαπάνης 2,8 εκατ. ευρώ που αφορούσε την αποκατάσταση ζημιών που είχαν προκληθεί σε τμήματα του δρόμου από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, προέκυψε η ανάγκη εργασιών πέραν των προβλεπομένων στην αρχική μελέτη.

Δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (Ο.Ε.) της 08ης/12/2020 αφορούσαν το έργο αυτό.

Με την πρώτη εγκρίθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε προς αντιμετώπιση των πρόσθετων προβλημάτων, η οποία τελικά αντίθετα από την πληροφόρηση που παρείχε στο Δημ. Συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πριν αρκετούς μήνες και σύμφωνα με απάντηση του δημάρχου κ. Καλού σε ερώτηση που του τέθηκε κατά τη συνεδρίαση της Ο.Ε., δεν συντάχθηκε από εξωτερικό συνεργάτη, αλλά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Με τη δεύτερη απόφαση της Ο.Ε. δόθηκε παράταση εκτέλεσης στην ανάδοχο εταιρεία του έργου προς ολοκλήρωση του συνόλου των εργασιών αποκατάστασης του δρόμου μέχρι την 31η Μαΐου 2021.

Μετά τις αποφάσεις της Ο.Ε., θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η υπογραφή με την ανάδοχο εταιρεία «ΙΟΝΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών προϋπολογισμού δαπάνης =498.054,00= ευρώ (ποσό στο οποίο έχουν προϋπολογισθεί οι επιπλέον νέες εργασίες αποκατάστασης).

Με την ελπίδα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τελικά μέχρι 31 Μαΐου 2021 ευελπιστούμε όπως το επόμενο καλοκαίρι ο ζωτικής σημασίας για το νησί της Λευκάδας δρόμος της Λαγκάδας θα παραδοθεί σε κυκλοφορία.

                                             ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ – ΡΕΚΑΤΣΙΝΑ
                                                          Πρώην δήμαρχος Καρυάς
                                                         Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας και

                                                     μέλος της Ο.Ε. με την παράταξη “δίαυλος”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *