Το “κανόνι” της Φτέρης

Το “κανόνι” της Φτέρης

Η “Φτέρη” είναι μια εξαιρετική παραλία για μπάνιο, ίσως η καλύτερη στην ευρύτερη περιοχή Ελλομένου ή τουλάχιστον εφάμιλλη με τον “Μικρό Γιαλό”  του Πόρου. Απέχει περίπου δυόμισι χιλιόμετρα απ΄ το Βλυχό και βρίσκεται ενάμισι μόλις χιλιόμετρο Νοτιότερα από τον όρμο “Δεσίμι”και απέναντι από το νησάκι του Μεγανησίου “Θηλειά”, στα χίλια μέτρα απόσταση. Πρόκειται για μια όμορφη, διακριτική και ήσυχη παραλία που έχει αρκετούς σταθερούς και φανατικούς επισκέπτες.

Εντύπωση όμως προκαλεί στους επισκέπτες της ένας ευμεγέθης σωλήνας που θυμίζει κάνη ν κανονιού και ξεφυτρώνει μέσα απ΄ την άμμο ελάχιστα μέτρα απ΄ την θάλασσα και δίπλα στους λουόμενους!

Το “κανόνι” της Φτέρης

Όσο κι αν προσπάθησα, δεν κατάφερα να καταλάβω ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός αυτού του σωλήνα και ποιος τον “φύτεψε” εκεί και πότε, γιατί και πριν από ένα (τουλάχιστον)  χρόνο ήταν ήδη εκεί.

Λίγα μέτρα νοτιότερα και πάνω ακριβώς στην άμμο της παραλίας, υπάρχουν (επίσης παλαιόθεν) παρατημένες κάποιες τσιμεντένιες κατασκευές σαν αντίβαρα, που αν κρίνει κανείς απ΄ το σχήμα τους, μάλλον σκοπός τους είναι να κρατούν στον βυθό κάποιον αγωγό… Έχει η παρουσία τους κάποια σχέση με τον προαναφερόμενο σωλήνα; Άγνωστο…

Το “κανόνι” της Φτέρης

Να προσθέσουμε πως όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε μικρή σχετικά απόσταση από την περιοχή  “Αλαμανάτο” όπου εκβάλλει τα “προϊόντα” του ο Βιολογικός σταθμός Ελλομένου…

Θα είμαστε υπόχρεοι στον αρμόδιο που θα μας έλυνε αυτή την απορία, που είναι και απορία συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *