Ξεχάστηκαν οι γραμμές?

Ξεχάστηκαν οι γραμμές?

Αξίζουν τα εύσημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας που μερίμνησε στην αρχή του καλοκαιριού φέτος να ασφαλτοστρωθούν αρκετά κομμάτια του Ανατολικού οδικού άξονα του νησιού, μέχρι το Νυδρί, που έχει και την περισσότερη κίνηση τροχοφόρων. Ήταν ένα απαραίτητο έργο, σωστά εκτελεσμένο κι εξαιρετικά χρήσιμο, αφού διόρθωσε εκτός από φονικές λακκούβες και άλλες σοβαρές ατέλειες του οδοστρώματος.

Ξεχάστηκαν οι γραμμές?

[Την νύχτα οι (ξένοι κυρίως) οδηγοί συχνά αναρωτιούνται προς τα που πάει ο δρόμος, μετά την κάθε στροφή καθώς και που είναι η άκρη του, ιδιαίτερα αν υπάρχουν αντίθετα ερχόμενα οχήματα που τους “τυφλώνουν”…]

***

Όμως έμεινε ημιτελές, ή για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, χωρίς την τελευταία πινελιά, που όμως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη. Αναφερόμαστε στις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος που λείπουν, οι οποίες είναι τόσο χρήσιμες για τους οδηγούς, ιδιαίτερα την νύχτα και καταλήγουν απαραίτητες για τους επισκέπτες μας που δεν ξέρουν τον δρόμο όσο καλά τον ξέρουν οι ντόπιοι.

Η ζημιά απ΄ αυτή την έλλειψη είναι διπλή: Κατά πρώτον μειώνεται η ασφάλεια των εποχούμενων, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες και κατά δεύτερον δημιουργούνται “ουρές” και εκνευρισμοί, ιδιαίτερα αν τύχει να προπορεύεται απελπιστικά αργά κάποιος επισκέπτης-οδηγός μικρής εμπειρίας ή σχετικά προβληματικής όρασης!

Που με άλλα λόγια σημαίνει πως οι διαγραμμίσεις παρότι είναι εύκολη -και σχετικά φτηνή- διαδικασία, αποτελεί κρισιμότατο στοιχείο ασφάλειας και λειτουργικότητας αυτού (και κάθε άλλου)  δρόμου με πολλή κίνηση.

Ας ελπίσουμε πως η έλλειψη αυτή θα αποκατασταθεί πριν μας εγκαταλείψουν οι επισκέπτες μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *