Κυρίαρχο θέμα στα ΜΜΕ τα χάλια μας στο Πόρτο Κατσίκι

Κυριάρχησαν τα χάλια μας με το Πόρτο Κατσίκι στα ΜΜΕ

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ(*)

Κομβική μέρα η χθεσινή για τον τουρισμό στην χώρα μας και όπως ήταν φυσικό, κορυφαίο θέμα της πανελλαδικής επικαιρότητας ήταν το άνοιγμα των πυλών στους τουρίστες, στο οποίο στηρίζονται οι ελπίδες της οικονομικής ζωής της χώρας ώστε να μην χαθεί εντελώς η μαύρη φετινή χρονιά λόγω κορωνοϊού. Ποιος το περίμενε λοιπόν, πως αυτή ακριβώς την σημαδιακή μέρα, η μικρή Λευκάδα με τα πρόσφατα χάλια της στο Πόρτο Κατσίκι θα κατάφερνε να εκτρέψει το ενδιαφέρον απ΄ αυτό το όντως ουσιαστικό θέμα και να χτυπήσει στα ίσα πρωτιά κυριαρχώντας στις προτιμήσεις των περισσότερων ΜΜΕ!

Τόσο χθες όσο και σήμερα λοιπόν, τα μέσα κυριαρχούνται από τις σκηνές απείρου κάλλους που διαδραματίστηκαν στην διάσημη παραλία του “Πόρτο Κατσίκι” κι έφεραν την Λευκάδα στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας, όταν το τελευταίο πράγμα που χρειάζονταν στην δεδομένη στιγμή, ήταν ακριβώς αυτό…

Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση απ΄αυτές τις σκηνές, όπως τις περιέγραψε αρχικά ο αυτόπτης δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής σε ζωντανή εκπομπή του MEGA TV και στην συνέχεια αναπαρήχθησαν με αμέτρητες επαναδημοσιεύσεις σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ του διαδικτύου:

***

Με τίτλο: Απειλές, τσαμπουκάδες και παρανομίες στο Πόρτο Κατσίκι από πλήρωμα φέριμπότ και με κείμενο διανθισμένο με τα σχετικά βιντεάκια, η zougla.gr γράφει, αναφέροντας σαν πηγή της την …Athens Voice:

Κυριάρχησαν τα χάλια μας με το Πόρτο Κατσίκι στα ΜΜΕ

 

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πριν από μερικές μέρες τους λουόμενους στη μαγευτική παραλία «Πόρτο Κατσίκι» στη Λευκάδα. Ο λόγος για ένα φεριμπότ το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά και με δυνατότερη των επιτρεπόμενων ντεσιμπέλ μουσική άραξε ανάμεσα στους λουόμενους αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που εκείνη την ώρα κολυμπούσαν.

Μέχρι στιγμής δηλαδή υπάρχουν δύο καραμπινάτες παρανομίες. Εισβολή σε περιοχή λουομένων χωρίς σεβασμό στην ακτίνα προστασίας των 200 μέτρων και ένταση μουσικής που είναι υπερεκατονταπλάσια των επιτρεπόμενων 50 ντεσιμπέλ.

Η συνέχεια ξεπερνά κάθε φαντασία. Το πλοίο βάζει μπροστά τις μηχανές για να μείνει σταθερό στην ακτή γεμίζοντας έτσι το περιβάλλον με καπνούς και μυρωδιά από πετρέλαιο. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες οι επιβάτες, που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον και προφανώς δεν τηρούν κανένα πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, κατεβαίνουν από μια άκρως επικίνδυνη σκάλα. Είναι κάθετη, δεν πατάει σε σταθερό έδαφος και προστατεύει μόνο τη μία πλευρά οπότε αναλαμβάνει το, χωρίς κανένα διακριτικό, πλήρωμα να ξεφορτώσει τους επιβάτες με τα χέρια. Τα οποία χέρια δεν καλύπτονται από γάντια και στο πρόσωπο δεν υπάρχει μάσκα.

Στο μεταξύ ο καπετάνιος έχει εισπράξει τις πρώτες διαμαρτυρίες για την ένταση της μουσικής και θέλοντας να δείξει ότι αυτός είναι το αφεντικό, την έχει ανεβάσει ακόμη περισσότερο διανθίζοντάς τη με από μικροφώνου αναφορές στον κουμπάρο και τη σχέση του με τον Βασίλη Καρρά. Οι αντιδράσεις πληθαίνουν και γίνονται τα πρώτα τηλεφωνήματα στο λιμεναρχείο. «Γνωρίζουμε την κατάσταση, θα επιληφθούμε του θέματος» είναι η απάντηση. Οι περισσότεροι κρατάνε κινητό και αποτυπώνουν την απόβαση. Το γεγονός εκνευρίζει τον καπετάνιο, ο οποίος από τα μεγάφωνα απειλεί ότι «θα στείλω δυο-τρία παλικάρια για να σε κάνουν μαύρο στο ξύλο». Τα λόγια σύντομα γίνονται πράξη. Ένα μέλος του πληρώματος απαιτεί να του παραδοθεί το κινητό αλλιώς θα το σπάσει και, όταν οι διαμαρτυρίες των έκπληκτων παρευρισκομένων γενικεύονται, ο καπετάνιος τον καλεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του. «Έχω και αυτοκίνητο» προειδοποιεί τους απείθαρχους, ενώ το προσωπικό του αρχίζει να επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα και να τα κατονομάζει ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τον ανδρισμό τους.

Οι παρανομίες έχουν πολλαπλασιαστεί. Κανένας σεβασμός στα πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, προσωπικό χωρίς μάσκες και γάντια, επικίνδυνη αποβίβαση, απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας, απειλή για καταστροφή περιουσίας, προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Ένα σκάφος που φαίνεται στον ορίζοντα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι καταφθάνει το λιμενικό για να βάλει τάξη. Το σκάφος ήταν άσχετο, στα 200 μέτρα κάνει στροφή και απομακρύνεται.

Το πλήρωμα εξακολουθεί να βρίζει, να απειλεί και να δείχνει τα απόκρυφά του, η μουσική να τρυπάει τα αυτιά και ο καπετάνιος δίνει ραντεβού την επόμενη μέρα την ίδια ώρα για να ξανακάνει τα ίδια. Το δρομολόγιό του άλλωστε δεν είναι καθόλου κρυφό. Κυκλοφορεί σε φυλλάδιο που το εξώφυλλό του διαφημίζει την προκλητική παρανομία, δηλαδή το φεριμπότ να είναι αραγμένο στην ακτή με τα βότσαλα.

***

(* Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ είναι δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας με την παράταξη “Δίαυλος)

 

[Υ.Γ Σύνταξης: Υπάρχει βέβαια κι ο αντίλογος που λέει πως καλή είναι και η αρνητική διαφήμιση. Εμείς δεν εκφράζουμε γνώμη περί αυτού, αλλά στην περίπτωση που συμβαίνει, τότε ο δήμαρχος -που όπως και οι άλλες αρχές δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης- να  καλέσει τους πρωταγωνιστές και να τους απονείμει το κλειδί της πόλης…)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *