Λιμνοδεξαμενή Εγκλουβής

Λιμνοδεξαμενή Εγκλουβής

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα

Το Δεκέμβριο του 2018 ο τότε περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδ. Γαλιατσάτος ενημέρωνε εγγράφως τους Λευκαδίτες ότι ένα σημαντικότατο για την ορεινή Λευκάδα έργο που “καρκινοβατούσε” επί μια δεκαετία επρόκειτο άμεσα να  υλοποιηθεί καθώς εντάχθηκε στο πρόγραμμα Αγρ. Ανάπτυξης και εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της κατασκευής του με το ποσό των =2.331.200,00= ευρώ.

Αναφερόταν στη λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής 50.000 κυβικών νερού.

Αναφορά που εκ του αποτελέσματος δυστυχώς αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για προεκλογικό πυροτέχνημα….

Στην ενημερωτική εκδήλωση του τοπικού προγράμματος LEADER 2014-2020 που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 στο Διοικητήριο της Λευκάδας είχαμε νέα αναφορά στη λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής, εκ μέρους του κ. Σωτήρη Κουρή Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Υπαίθρου των Ιονίων Νήσων, τούτη τη φορά.

Στο άκουσμα της υλοποίησής της η πρώτη σκέψη μας ήταν πως … έρχονται εκλογές !

Υπηρεσιακοί παράγοντες στους οποίους απευθυνθήκαμε εν τούτοις μας πληροφόρησαν ότι η λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 καθώς η μελέτη της είναι περισσότερο “ώριμη” όπως θα λέγαμε έναντι άλλων μελετών ή και εξαιτίας απουσίας κάθε άλλης, σχετικής με τα μέτρα του προγράμματος, μελέτης.

Το περίεργο της υποθέσεως βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι υπηρεσιακοί και αιρετοί παράγοντες διατείνονται ότι η λιμνοδεξαμενή που πρόκειται να προταθεί για ένταξη και κατασκευή είναι χωρητικότητας 20 και όχι 50 χιλιάδων κυβικών νερού όπως γνωρίζαμε εμείς και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Εγκλουβησάνοι. Και ότι μάλιστα πρόκειται να κατασκευασθεί σε δημοτική έκταση ευρισκόμενη σε λοφίσκο και σε κάθε περίπτωση σε διαφορετικό σημείο από αυτό που είχαμε υπόψη μας εμείς και  οι  Εγκλουβισάνοι !!!

Επειδή λοιπόν στο σπίτι του κρεμασμένου … πρώην Δήμου Καρυάς (ένεκα της τύχης της λιμνοδεξαμενής της Καρυάς) δεν μιλάνε για σχοινί, λέμε πολύ απλά πως οι υπηρεσιακοί και αιρετοί παράγοντες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχουν υποχρέωση άμεσα να παρουσιάσουν τη μελέτη και το έργο που έχουν κατά νου στους Εγκλουβισάνους και σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί (με τους επιβαλλόμενους κανόνες και αποστάσεις λόγω πανδημίας), στην Εγκλουβή.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

Πρώην Δήμαρχος Καρυάς

Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *