Στρίβειν δια του αρραβώνος!

Στρίβειν δια του αρραβώνος!

της Σεβαστής Κωνσταντινίδη

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 18ης  Μαΐου 2020 η γραπτή ερώτηση, που είχαμε αποστείλει στον πρόεδρο του Δ.Σ. λίγες ημέρες νωρίτερα, σχετικά με τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα και τις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για την περισυλλογή τους, δεν απαντήθηκε από τον κ. δήμαρχο με το αιτιολογικό ότι απουσίαζε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζουριδάκης. Δύο ημέρες μετά (στις 20/05 δηλαδή) η δημοτική αρχή συνήψε … αρραβώνα :  Έβγαλε την πρώτη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και ξεκίνησε τη διαδικασία για την υπογραφή σύμβασης προς περισυλλογή των ανεπιτήρητων ζώων (!)

Στη χθεσινή συνεδρίαση μας δόθηκε και “απάντηση” από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ζουριδάκη. Την ερώτησή μας και την ληφθείσα … απάντηση  παραθέτουμε παρακάτω χωρίς περαιτέρω σχολιασμό.  Το παρήγορο στην υπόθεση ίσως ότι, εξαιτίας της ερωτήσεώς μας ενεργοποιήθηκε τουλάχιστον η διαδικασία για την υπογραφή σχετικής σύμβασης και μέσω αυτής ίσως περισυλλεγούν (και επίσημα κατά τον κ. δήμαρχο) μερικά ζώα και μετριασθεί κάπως το μεγάλο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των βοοειδών.

Η ερώτησή μας και η ακριβής απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ζουριδάκη  :

ΕΡΩΤΗΣΗ (18/05/2020) :  ”Με ποιό τρόπο έγινε η ανάθεση της εργασίας περισυλλογής ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων και τι προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογράψει ο δήμος με τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται από τον Οκτώβριο 2019 (όπως είχε γνωστοποιήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ζουριδάκης στη συγκέντρωση της Καρυάς) ; Ποιός είναι ο αριθμός των ανεπιτήρητων που έχουν περισυλλεγεί μέχρι σήμερα, πόσα από αυτά έφεραν ενώτια και πόσα όχι ; Που οδηγήθηκαν τα ζώα που περισυλλέγησαν ; Παρακαλούμε να μας χορηγηθούν αντίγραφα των πρακτικών που έχουν συνταχθεί (όπως προβλέπει ο Νόμος) από την επιτροπή παρακολούθησης σχετικά με την περισυλλογή.

Μετά και τη δυνατότητα που έχει ο δήμος για αναισθητοποίηση των ανεπιτήρητων ζώων να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προς υλοποίηση αυτής της δυνατότητας.”

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Ζουριδάκη που δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση (12/06/2020) :  “Στις 20/05/2020 βγάλαμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα ανεπιτήρητα που έληγε στις 30/05.  Ο διαγωνισμός αυτός ήταν άγονος. Τον επαναλάβαμε στις 05/06 με πρόσκληση ενδιαφέροντος. Είχαμε μια προσφορά από την κ. Μαργαρίτα Καράμπαλη, σύζυγο του κ. Λιβάνη Κώστα.  Η σύμβαση αναφέρει την περισυλλογή των ανεπιτήρητων, το σταυλισμό και την μεταφορά.

Η προσφορά που κατέθεσε ήταν για =23.560,00= ευρώ. Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταφορά και το σταυλισμό των ανεπιτήρητων με τον Αναστάσιο Μπελεγρίνο που είχε συνάψει η κ. Καράμπαλη και έχει ξεκινήσει η ανίχνευση όλης της ορεινής Λευκάδας, τα μονοπάτια, που θα στηθούν οι παγίδες όλα αυτά.

Η σύμβαση λήγει 31/12/2020 έχουμε βάλει στη σύμβαση 50 κομμάτια με 260 ευρώ το κομμάτι .”

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα

Πρώην Δήμαρχος Καρυάς

Δημοτική Σύμβουλος Λευκάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *