Ο Κ. Δρακονταειδής για τις δηλώσεις του Σ. Σκιαδαρέση

Ο Κ. Δρακονταειδής για τις δηλώσεις του Σ. Σκιαδαρέση

ΔΗΛΩΣΗ, ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΡΑΚΟΝΤΑΕΙΔΗ

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας

«Δεν φτιάξαν… οι Γύφτοι τα καρφιά»

 

     Η τελευταία ανάρτηση – δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας με την οποία θεωρεί ότι η Λευκάδα θα καταστεί ‘’γύφτικος προορισμός’’, επειδή θα εισβάλουν σ’ αυτήν από τις γειτονικές περιοχές τουρίστες (Ήπειρος, Αιτωλ/νία, κ.λπ.), το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηρισθεί, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ!

Ανεξαρτήτως φρασεολογίας, η αντίληψη που διατυπώθηκε, δεν είναι καινούργια. Με καλυμμένο τρόπο τίθεται από ορισμένους, σε κάθε ευκαιρία. Θυμίζω πρόσφατες (περσινές), αντίστοιχες δηλώσεις, περί «Φτωχών Βαλκανίων» που εισρέουν στη Λευκάδα. Σημασία όμως έχει, ότι είναι μειοψηφική σε επίπεδο κοινωνίας.

     Η άποψη αυτή είναι απολύτως συντηρητική, δεν παίρνει υπ’ όψιν της την πραγματικότητα και αναφέρεται σε μια ιδεατή Λευκάδα. Γιατί, άλλο πράγμα (και ορθά) να προσπαθείς να βελτιώσεις το τουριστικό προϊόν σου και άλλο αυτό που έχεις, να το ‘’καταριέσαι’’. Γιατί εν τέλει, όλο αυτό, κάνει κακό στη Λευκάδα!

Η Λευκάδα, πριν ακόμη από την επανάσταση του 1821, είχε αναπτύξει τεράστιους δεσμούς για ιστορικούς, εθνικούς, κοινωνικούς, πολιτιστικούς και άλλους λόγους με τις γειτονικές περιοχές. Οι δεσμοί αυτοί συνεχίζονται, χωρίς διακοπή, εδώ και 200 χρόνια.

Η Κίνησή μας, τώρα, αλλά και κατά την διάρκεια που διαχειριζόνταν από θέση πρώτης ευθύνης, ως Δημοτική Αρχή, τις τύχες του τόπου, προώθησε με κάθε τρόπο αυτήν τη συνεργασία, στην πράξη. Ποιο  σημαντική μας στιγμή, υπήρξε η συνεργιστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων, με το Δήμο Ακτίου/Βόνιτσας, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τις 16/8/2017. Παραλλήλως, συζητούσαμε για επέκταση αυτής της συνεργασίας και σε άλλους τομείς (π.χ. τουρισμός, κ.λπ.).

Από παλιότερες δημοτικές αρχές, είχαν επίσης αναπτυχθεί συνεργασίες στο θέμα της αποχέτευσης και της ύδρευσης. Αντιστοίχως, συνεργασία του Δήμου Λευκάδας υπάρχει και με Δήμους της Ηπείρου (Πρέβεζας, Ζηρού) σε θέματα ύδρευσης.

Η ίδια συνεργασία έχει αναπτυχθεί και στον ιδιωτικό τομέα (τουρισμός, επιχειρήσεις, οικοδομή, κ.λπ.).

Είναι προφανές, ότι τα οφέλη από αυτές τις συνεργασίες είναι πολλαπλά, για όλα τα μέρη.

     Ας σταματήσουν επομένως, οι κοντόφθαλμες αντιλήψεις και η φρασεολογία χαμαιτυπείου που εσχάτως έγινε της μόδας και από θεσμικούς παράγοντες.

     Για μας η Λευκάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, μια ανοιχτή κοινωνία για να υποδεχτεί τον οποιοδήποτε επισκέπτη. Και δεν είναι πρόσκαιρα ανοικτή. Είναι και θα είναι για πάντα!

     Οι μέρες που έρχονται είναι, στον οικονομικό τομέα, πολύ δύσκολες.

Μερικοί προτιμούν, ως διέξοδο στα αδιέξοδά τους, την πολιτική υπνοβασία!

     Δικαίωμα τους! Αρκεί να μην βλάπτουν τον τόπο!

     Πρέπει να το καταλάβουν, για να παραφράσω τον ποιητή…

     «Δεν φτιάξαν… οι γύφτοι τα καρφιά».

     Και κανείς μας, να μην το ξεχνά!!!

Λευκάδα 17/5/2020                                                          Κωνσταντίνος Δρακονταειδής

Δημοτικός σύμβουλος  –

πρώην δήμαρχος Λευκάδας

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *