Τον αράπη κι αν τον πλένεις…

…το σαπούνι σου χαλάς!

Τον αράπη κι αν τον πλένεις…

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα που είχαμε μια παρόμοια ανάρτηση με τίτλο “άπαιχτος ο συμπολίτης” και μια φωτογραφία της παραλίας Σικελιανού, που έδειχνε πως κάποιος συμπολίτης μας είχε αφήσει δίπλα στους εκεί κάδους των σκουπιδιών μια μεγάλη αγκαλιά από ξερά φρύγανα, τα οποία προφανώς του περίσσεψαν (απ΄ τον κήπο του) και είπε να τα “χαρίσει” σε μας…

Η ανταπόκριση από πλευράς αναγνωστών ήταν ιδιαίτερα θετική και συνεπώς ενθαρρυντική για μας, από την άποψη πως ο κόσμος έδειξε να ενδιαφέρεται και να τοποθετείται  την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά.

Προχθές λοιπόν, στον παραλιακό δρόμο του Άη Γιάννη ο περαστικός έβλεπε το θέαμα που φαίνεται στην πάνω φωτογραφία: Τρεις μεγάλες μαύρες σακούλες απορριμμάτων γεμάτες κλαδέματα και φύλλα δένδρων στην δεξιά -όπως κοιτάζουμε- μεριά ενός γεμάτου με απορρίμματα κάδου του Λιμενικού Ταμείου, μια ακόμη ίδια γεμάτη σακούλα αριστερά του και μια σημαντική ποσότητα κλαδέματα και ξερά καθαρίδια χύμα στο οδόστρωμα!

***

Είπαμε να μην το δημοσιεύσουμε και σήμερα ξαναπεράσαμε από εκεί να δούμε τι απέγινε αυτός ο κακός χαμός. Με έκπληξη λοιπόν διαπιστώσαμε πως τα παραπάνω χάλια είχαν μαζευτεί -και μπράβο γι αυτό στην υπηρεσία καθαριότητας- όμως υπήρχαν νέα! Δείτε τα στην κάτω φωτογραφία:

Τον αράπη κι αν τον πλένεις…

Τι μπορεί να πει κανείς γι αυτό, πέρα απ΄ την σοφή λαϊκή παροιμία που, χωρίς την παραμικρή δική μας ρατσιστική διάθεση, λέει, τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς…

Σχολιάστε

  1. Γεωργακοπουλος Ανδρέας

    Π0λλα μπράβο κύριε και σας ευχαριστώ και εκ μέρους των συναδέλφων της υπηρεσίας καθαριότητας για τα σχόλια σας και συνεχίστε σας παρακαλώ να μας βοηθάτε είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαι ο προϊστάμενος της υπηρεσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *