Ο κορονοϊός έφαγε την πετρελαιοπηγή μας;

Ο κορονοϊός έφαγε την πετρελαιοπηγή μας;

Δεν ξέρω για τις άλλες απώλειες, όμως ξέρω πως ο κορονοϊός έφαγε (απ΄ την επικαιρότητα) την πετρελαιοπηγή μας  και δεν αποκλείεται να ήπιε και όλο το πετρέλαιό της, που έτρεχε μέχρι πριν από λίγες μέρες ανεμπόδιστο στο Βόρειο ιβάρι μας!

Ας βάλουμε όμως τα γεγονότα στη σειρά, γιατί με την παράνοια και τον φόβο που ζούμε τελευταία εξ αιτίας του κορονοϊού, φυσικό είναι να βρισκόμαστε σε σύγχυση και να ξεχνάμε εύκολα.

Θυμίζουμε λοιπόν πως πριν από είκοσι μέρες, (στις 25-2-2020) με τίτλο “Βρέθηκε πετρέλαιο και …τρέχει στο ιβάρι” δημοσιεύσαμε φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης μας από έναν αγωγό (μάλλον ομβρίων) στο ύψος του Κλειστού Γυμναστηρίου, απ΄ τον οποίο έτρεχε στο Βόρειο ιβάρι νερό με έντονους τους γνωστούς ιριδισμούς του πετρελαίου, που σημαίνει πως περιείχε ποσότητα πετρελαίου.

Θεωρήσαμε το θέμα σοβαρό που θα προκαλούσε άμεση αντίδραση των αρμοδίων αλλά δεν είδαμε τίποτε. Έτσι την επόμενη μέρα (26-2), αφού πρώτα εξερευνήσαμε οι ίδιοι την περιοχή και διαπιστώσαμε την συνέχεια της ροής του πετρελαίου, επανήλθαμε με νέο δημοσίευμά μας στο γεγονός. Ούτε μετά απ΄ αυτό αντιληφθήκαμε καμιά αντίδραση ή ενέργεια από τους αρμοδίους…

Το ίδιο περίπου επανελήφθη και την επόμενη (τρίτη) ημέρα, γι αυτό και ακολούθησε τρίτο δημοσίευμα με τον τίτλο: “Η πετρελαιοπηγή συνεχίζει να τρέχει κανονικά στο ιβάρι“, και πάλι όμως δεν είδαμε καμιά δράση ή αντίδραση.

Εν τω μεταξύ εντάθηκαν τα ζόρια με τον κορονοϊό, αλλά και κάπου απογοητευτήκαμε βλέποντας πως το γνωστό “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα” είχε την απόλυτη εφαρμογή του στην περίπτωση κι έτσι το αφήσαμε κατά πάντα το θέμα…

Ο κορονοϊός έφαγε την πετρελαιοπηγή μας;

(Το νεράκι συνεχίζει να τρέχει γάργαρο στην κοίτη του. Το πετρέλαιο πουθενά!)

Σήμερα είπαμε να πάμε να δούμε τι συμβαίνει στο ιβάρι μας, το οποίο σημειωτέον προστατεύεται απ΄ την συνθήκη Ραμσάρ, αν δεν λαθεύω. Και ώ του θαύματος! Το νεράκι του αγωγού συνέχιζε να τρέχει, αλλά το πετρέλαιο έλειπε! Τώρα τι ακριβώς έγινε, θα σας γελάσω, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε:

Ήταν η ποσότητα δεδομένη και απλά τελείωσε;

Στέρεψε η πετρελαιοπηγή;

Επενέβη ο πετρελαιάς και επισκεύασε ή απομόνωσε κάποια πιθανή διαρροή;

Ήπιε το πετρέλαιο ο κορονοϊός; καθότι τα συνηθίζουν αυτά κάποιοι ιοί…

Οτιδήποτε απ΄τα παραπάνω μπορεί να έχει συμβεί. Εκείνο που θεωρούμε μάλλον απίθανο να συνέβη, είναι να συγκινήθηκε κάποιος εκ των αρμοδίων, να ερεύνησε το θέμα και να έστειλε κάποιους να το φτιάξουν!…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *