Φτωχός συγγενής η Λευκάδα για την Περιφέρεια του κ. Γαλιατσάτου

πιν

Είναι γνωστό πως οι γείτονές μας Κεφαλονίτες είναι τοπικιστές, ενίοτε ίσως σε βαθμό σωβινισμού. Όμως υποτίθεται πως υπάρχει και τσίπα, την οποία προφανώς στερείται η “σοσιαλιστική” και άκρως δημοκρατική διοίκηση του Κεφαλονίτη περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου! Γιατί αυτό ακριβώς δείχνει η “δίκαιη και αναλογική” κατανομή των περιφερειακών κονδυλίων, για τα έργα της περιφέρειας που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2015 και που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της καθημερινότητας των Ιόνιων πολιτών.

Προσέξτε λοιπόν αυτή την κατανομή των κονδυλίων ανά Νομό, για να δείτε πως αντιλαμβάνεται την αναλογικότητα και την δικαιοσύνη η περιφερειακή μας διοίκηση, την οποία δυστυχώς, θα πρέπει να υπομείνουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια:

Νομός Κερκύρας:        93.149 ευρώ

Νομός Ζακύνθου:        64. 192 ευρώ

Νομός Κεφαλονιάς:  440.734 ευρώ

Νομός Λευκάδας:        24.000 ευρώ (μόλις!)

Που σημαίνει πως το καραβάκι (στο έμβλημα της περιφέρειας Ι.Ν.) αρμενίζει μονήπαντα, γέρνοντας πολύ έντονα μάλιστα προς την ιδιαίτερη πατρίδα του περιφερειάρχη, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι (από την περιφέρεια Ι.Ν.) στον Νομό Κεφαλονιάς το 2015 θα γίνουν έργα αξίας σχεδόν δυόμισυ φορές περισσότερο από τα έργα που θα γίνουν και στους τρεις υπόλοιπους νομούς μαζί! Και για όσους προτιμούν με ποσοστά τα οικονομικά μεγέθη, στον Ν. Κεφαλονιάς κατανέμεται το 70,85% των διαθεσίμων κονδυλίων ενώ στους τους άλλους τρεις νομούς μαζί κατανέμεται μόλις το 29,15%! Αμ πως!!

Και για όποιον δύσπιστο μας θεωρήσει ίσως υπερβολικούς, δημοσιεύουμε στην συνέχεια το σχετικό Δελτίο Τύπου της ΠΙΝ, όπως αυτό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

Σημαντικά έργα για κάθε Π.Ε στον προϋπολογισμό του 2015
Ημερομηνία: Νοεμβρίου 11, 2014

Στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2015 συμπεριλαμβάνονται έργα που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών ανά περιφερειακή ενότητα.
Συγκεκριμένα:

• για την ΠΕ Κέρκυρας προγραμματίζονται:
1. παρεμβάσεις στο λιμάνι του Μαθρακίου προϋπολογισμού 35 χιλ. ευρώ που σκοπό έχουν την ολοκλήρωση ημιτελών εργασιών από προηγούμενο καθαρισμό
2. η αποκατάσταση οδών και οδοστρωμάτων, προϋπολογισμού 58.149 ευρώ

• για την ΠΕ Ζακύνθου προβλέπεται:
1. η προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινης πεζογέφυρας στον Αγ. Χαραλάμπη, προϋπολογισμού 64.192 ευρ. με σκοπό την ασφαλή διέλευση των πεζών από την παραδοσιακή γέφυρα που ανακαινίσθηκε πρόσφατα και που συνδέσει την πόλη με το νότιο τμήμα του νησιού

• για την ΠΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης προγραμματίζεται:
1. η διαγράμηση του οδικού δικτύου, έργο προϋπολογισμού 60 χιλ. ευρω,
2. η αποκατάσταση βατότητα οδού προς μυκηναϊκό τάφο Τζανάτων προϋπολογισμού 30 χιλ.,
3. η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιδιόκτητο χώρο στα Βλαχάτα της Δ.Ε. Λειβαθούς προϋπολογισμού 57.587 και
4. η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το δήμο και τον αθλητικό όμιλο Σάμης για τον εκσυγχρονισμό –βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του γηπέδου Καραβόμυλου της Δ.Ε. Σάμης προϋπολογισμού 140 χιλιάδων ευρώ.
• για την Π.Ε. Ιθάκης προγραμματίζεται η συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών επαρχιακού οδικού δικτύου Ιθάκης προϋπολογισμού 153.147

• για την ΠΕ Λευκάδας η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτής προβλήτας προϋπολογισμού 24 χιλ. ευρώ

σ.σ.: Με τις υγείες μας συμπατριώτες επτανήσιοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *