Η κίνηση “Ολοι για τη Λευκάδα” για το δρόμο Πόντι-Νηρά

Η κίνηση “Ολοι για τη Λευκάδα” για το δρόμο Πόντι Νηρά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Για την εξέλιξη του έργου «Βελτίωση οδικού τμήματος από θέση Πόντη προς θέση Νηρά Δ.Ε. Απολλωνίων».

 

Ένα έργο, τεράστιας αναπτυξιακής αξίας για την περιοχή της Νότιας Λευκάδας, ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Το έργο υλοποιήθηκε σε δυο φάσεις με την πρώτη να αφορά την διαπλάτυνση του δρόμου, όπου αυτό απαιτούνταν και τη δεύτερη τη βελτίωσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας ενέκρινε το Νοέμβριο 2014 την αρχική μελέτη διαπλάτυνσης του δρόμου, που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ενώ το Φεβρουάριο 2015 ψήφισε την Προγραμματική Σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου για την εκτέλεση του έργου προϋπολογισμού 186.362 €.

Τον Οκτώβριο 2016 έγινε επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης για τη βελτίωση του δρόμου μήκους 4.977 μ. και μέσου πλάτους 5 μ. ενώ τον Δεκέμβριο 2017 υπήρξε χρηματοδότηση ύψους 600.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μετά τη διαδικασία των αναγκαίων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, το έργο δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2018 και την 25η Ιουνίου 2019 υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης με τον ανάδοχο που προέκυψε.

Σήμερα, όπως διαπιστώσαμε, μετά από πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Παράταξής μας, ο δρόμος που συνδέει την περιοχή Πόντη Βασιλικής με τη Νηρά έχει διαπλατυνθεί, είναι ασφαλτοστρωμένος και έχει (σύμφωνα με τη μελέτη) την κατάλληλη υποδομή για την απορροή των όμβριων υδάτων. Τελικά είναι ένας δρόμος έτοιμος για χρήση, ο οποίος μετά τη σήμανση και την τοποθέτηση προστατευτικών θα συμβάλει, σε μέγιστο βαθμό, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής στη Νότια Λευκάδα.

 

Λευκάδα, 16/01/2020

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *