Διπλά εκτεθειμένος ο Δήμος απ΄ την παρέμβαση Προέδρου

Διπλά εκτεθειμένος ο Δήμος απ΄ την παρέμβαση Προέδρου

Πήραμε την παρέμβαση του προέδρου της Τ.Κ. Νεοχωρίου κ. Χαράλαμπου Ανυφαντή την οποία και δημοσιεύουμε ευχαρίστως:

Κύριε Γαζη 

Διαβάζοντας το άρθρο σας σχετικά με το στολισμό στο Μ.Αυλακι κατάλαβα ότι δεν είστε σωστά ενημερωμένος σχετικά με τον τρόπο που έγινε αυτός ο στολισμός, παρ’ όλο που συμμετείχατε στη συζήτηση που έγινε για το θέμα αυτό. 
Σας επισημαίνω ότι ο Δήμος Λευκάδας παρείχε στην Κοινότητα μας τρία δέντρα και πέντε κουτιά λαμπάκια, τα υπόλοιπα δέντρα, τα στολίδια και η διαδικασία για να στηθούν,να στολιστουν και να φωταγωγηθουν οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στους συγχωριανούς μου και στην πολύτιμη βοήθεια τους καιόχι στο Δήμο Λευκάδας. 
Σας παρακαλώ για την άμεση διόρθωση και δημοσίευση του άρθρου. 
                              Σας ευχαριστώ 
                   Ο Πρόεδρος Τ.Κ Νεοχωρίου 
                       Ανυφαντης Χαράλαμπος 
*****
Αγαπητέ πρόεδρε,
Υποθέτω πως με την παρέμβασή σας αναφέρεστε στο άρθρο μου της 24ης/12/2019 με τίτλο “Με αφορμή μια τοποθέτηση που δεν έγινε ποτέ” (www.gortsalefkafa.gr/arthra/102463/).
Το κύριο θέμα του άρθρου βέβαια, αν το προσέξατε, είναι ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως επειδή αναφέρεται με λεπτομέρεια και στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό Νυδριού και Μεγάλου Αυλακίου, που ανήκουν μεν σε ξεχωριστές κοινότητες πλην όμως φαίνονται σαν συνεχής και ενιαίος οικισμός, θεωρώ χρήσιμο να επαναδημοσιεύσω για να θυμηθούμε το τμήμα του άρθρου που τα αφορά και που προφανώς μας ενδιαφέρει.
*****
Απόσπασμα του άρθρου του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ(*) με τίτλο: “Με αφορμή μια τοποθέτηση που δεν έγινε ποτέ”:

“…Όμως ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Τετάρτη (18-12-19) έθεσα ζήτημα της σκανδαλωδώς   άνισης κατανομής του δημοτικού Χριστουγεννιάτικου στολισμού, μεταξύ της πόλης και των χωριών -και ιδιαίτερα του πρώην Δήμου Ελλομένου- που όχι μόνο ήταν εντελώς αντίθετη με την πρόσφατη διαβεβαίωση του κ. Δημάρχου πως φέτος θα στολιστούν όλοι οι οικισμοί του δήμου μας, αλλά και πως ήταν ο χειρότερος στολισμός όλων των τελευταίων χρόνων, που κάνει (εμάς τους Ελλομενίτες) να νοσταλγούμε την προηγούμενη δημοτική Αρχή, όπως χαρακτηριστικά είπα! Και ρώτησα γιατί αυτό δεν έγινε, απευθυνόμενος στους καθ΄ ύλην αρμόδιους δημοτικούς άρχοντες της περιοχής, τον αντιδήμαρχο Ελλομένου (και αναπληρωτή Δημάρχου) κ. Λιβιτσάνο και τον …υπερ-αντιδήμαρχο κ. Ζουριδάκη, που τυγχάνει μόνιμος κάτοικος Νυδριού…

Και οι δυο αυτοί τοπικοί άρχοντες με διέψευσαν, ισχυριζόμενοι ψευδώς πως ο στολισμός του Νυδριού είναι μια χαρά που μάλιστα αφήνει ευχαριστημένους τους Νυδριώτες. Ο κ. Λιβιτσάνος μάλιστα, στην προσπάθειά του να απαξιώσει τόσο την παρέμβασή μου όσο κι εμένα προσωπικά, στην απάντησή του πρόσθεσε και την εμφανέστατα μειωτική παρατήρηση ότι «είναι γνωστός άλλωστε ο ρόλος του κ. Γαζή».

Εκεί λοιπόν περατώθηκε η σχετική διαδικασία ερώτησης-απάντησης μεταξύ μας, αφού το κουσούρι που προαναφέραμε του κανονισμού, δεν μου έδινε ξανά τον λόγο και το δικαίωμα αφενός να  τους πω ότι διαθέτω πλήρη σειρά φωτογραφιών που τους διαψεύδουν και αφετέρου να διαμαρτυρηθώ για την απαξιωτική αναφορά του κ. Λιβιτσάνου σ΄ εμένα και στον «ρόλο» μου.

Κατόπιν αυτών, αντιλαμβάνεσθε την ανυπομονησία μου να αποκαταστήσω τα πράγματα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την απογοήτευσή μου όταν ακυρώθηκε η προ ημερησίας διάταξης φάση των ερωτήσεων. Αυτός είναι ο λόγος που αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω τα γεγονότα και ν΄ αποκαταστήσω την αλήθεια μ΄ αυτό εδώ το άρθρο. Και το κάνω επειδή πιστεύω πως θα ήταν μεγάλη παράλειψη, ν΄ αφήσω τα ψέματα των αρχόντων μας αναπάντητα.

Προκειμένου όμως να έχω μια πιο επίκαιρη εικόνα της κατάστασης του δημοτικού Χριστουγεννιάτικου στολισμού στο Νυδρί και στο Μεγάλο Αυλάκι, έκανα την παραμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (Κυριακή 22-12) το βράδυ, μια δεύτερη επί τόπου έρευνα, με την επιβαλλόμενη βέβαια πλήρη φωτογραφική τεκμηρίωση. Και τότε διαπίστωσα (και φωτογράφισα) τις εξής εκπληκτικές μεταβολές:

Α. Στο Μ. Αυλάκι:

-Τα φωτισμένα Χριστουγεννιάτικα δένδρα δεξιά και αριστερά στον κεντρικό δρόμο, από ένα που υπήρχε (στην εκκλησία του Αγ. Ανδρέα) πριν από έξι μέρες είχαν αυξηθεί σε πέντε, που σημαίνει πως είχαν προστεθεί ακόμη τέσσερα!…

-Στα δυο φωτιστικά στολίδια σε σχήμα πανιών (χωρίς αστεράκι) που υπήρχαν προ εξαημέρου, προστέθηκε και ένα ακόμη με αστεράκι.

Με αφορμή μια τοποθέτηση που δεν έγινε ποτέ…

Τα φωτιστικά τύπου “πανάκι” (ιστιοπλοϊκού) είχαν την τιμητική τους στο Νυδρί, αφού ήταν το μοναδικό είδος που προστέθηκε κατά την επιχείρηση της ενίσχυσης. Όλα τα υπόλοιπα φωτιστικά στολίδια που μπήκαν είναι φανερό πως είχαν ξεμείνει εκεί από προηγούμενες χρονιές…

Β. Στο Νυδρί:

-Στα δυο Χριστουγεννιάτικα δένδρα που υπήρχαν πριν από έξι μέρες (το ένα του Εμπορικού Συλλόγου, δίπλα απ΄ την Φάτνη του), προστέθηκαν ακόμα επτά κι έτσι αυτά αυξήθηκαν συνολικά σε εννιά!

-Στα προϋπάρχοντα: ενάμισι εναέρια φωτιστικά, (λέω ενάμισι γιατί το μισό απ΄ αυτά ήταν και παραμένει σβηστό), τρία φωτιστικά στολίδια σε σχήμα πανιού, δυο φωτεινά πράσινα δενδράκια με αστεράκι στην κορυφή τους, ένα φωτεινό αγγελάκι, μία φωτεινή καμπανίτσα και ένα φωτεινό «S», σαν αυτά που στολίζουν ολόκληρη την οδό Πεφανερωμένης στην πόλη,  προστέθηκαν δύο ακόμη φωτιστικά στολίδια σε σχήμα πανιού και με αστεράκι μέσα τους!

Όλα τα πρόσθετα (δένδρα και φωτιστικά σχήματα) τοποθετήθηκαν στο κέντρο περίπου του Νυδριού, μεταξύ του καφέ Μιμίκου και του πλάτανου, εκεί που ξεκινά ο δρόμος για την Ράχη. Τα υπόλοιπα τμήματα του χωριού παρέμειναν με τα προϋπάρχοντα.

Γ. Στην παραλία: 

Εκεί όμως που έγινε πραγματική κοσμογονία ήταν η παραλία του Νυδριού, από τον Μύθο μέχρι τα φέρυ μποτ του Μεγανησίου, όπου από το σκότος και το έρεβος που ήταν βουτηγμένη, στολίστηκε τόσο που πλέον θυμίζει Μόντε Κάρλο στα καλύτερά του! Έτσι δίπλα στο «δενδράκι» με τα ανακυκλώσιμα κουτάκια, που ήταν και το μοναδικό Χριστουγεννιάτικου τύπου στολίδι, στολίστηκαν με τυλιχτό φωτεινό σωλήνα όλοι οι κορμοί των φοινίκων και των λοιπών δένδρων, καθώς και όλοι οι στύλοι της περιοχής, ενώ μπήκαν περίτεχνα απαστράπτοντα λαμπάκια λεντ σε κάθε φυτό και θάμνο που έχει το απαιτούμενο ανάστημα…

 Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση των συγχωριανών μου αλλά και την δική μου για τον τελικό  Χριστουγεννιάτικο στολισμό που διαπίστωσα στην έδρα του πρώην Δήμου Ελλομένου, ο οποίος από ο χειρότερος όλων των εποχών που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα έγινε πλέον ο καλύτερος όλων των εποχών και νοιώθω ιδιαίτερα περήφανος που για να συμβεί το μικρό αυτό θαύμα χρειάστηκε να προηγηθεί η δική μου παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους

(*) Ο ΝΙΚΟΣ ΓΑΖΗΣ είναι δημοτικός Σύμβουλος Ελλομένου στο δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας με τον συνδυασμό «Δίαυλος»….

***

Πρόεδρέ μου (της Τ.Κ. Νεοχωρίου) φοβάμαι πως κάτι παρεξηγήσατε στο άρθρο μου, γιατί νομίζω πως λέμε το ίδιο ακριβώς πράγμα με διαφορετικά ίσως λόγια. Ξεκαθαρίζω λοιπόν, πως εγώ όχι μόνο δεν ψέγω πουθενά την Τοπική Κοινότητα, αλλά ούτε καν την αναφέρω, όχι για να υποτιμήσω την προσφορά της, αλλά γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά στην εγκατάλειψη της περιφέρειας γενικά από τον  κεντρικό Δήμο και σ΄ αυτό ήθελα να επικεντρωθώ.

Εσείς λοιπόν ουσιαστικά επιβεβαιώνετε το άρθρο, λέγοντας ότι η συμμετοχή του Δήμου όλη κι όλη στον στολισμό, ήταν να σας δώσει τρία δένδρα και πέντε κουτιά λαμπάκια, τα οποία μάλιστα, διευκρινίζω,  προορίζονταν και για τους τρεις οικισμούς της Κοινότητάς μας (Νεοχώρι, Παλιοκατούνα και Μεγάλο Αυλάκι)!

Χαίρομαι και σας συγχαίρω τόσο εσάς προσωπικά όσο και τους συγχωριανούς μας που βοήθησαν, ώστε  (τουλάχιστον για το Μ. Αυλάκι) το ένα δένδρο που σας έδωσαν, με την δική σας δράση, “να αυξηθεί” την τελευταία βδομάδα σε πέντε! Η αλήθεια πάντως είναι πως αυτή την λεπτομέρεια δεν την γνώριζα, γι αυτό και απέφυγα να αναφέρω στο άρθρο μου ποιος τα έβαλε. Που σημαίνει πως μετά απ΄ την δική σας επιβεβαίωση, ο δήμος βγαίνει διπλά εκτεθειμένος…

Υποθέτοντας πως το θέμα αποσαφηνίστηκε σφαιρικά και ότι η όποια περερμηνεία διεθετήθηκε, σας εύχομαι καλή χρονιά και καλή δύναμη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κοινότητάς μας, στα οποία σας παρακαλώ να με θεωρείτε σταθερό αρωγό.

Ν. Γαζής

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.