Πέντε ειδικότητες για πρώτη φορά στο ΙΕΚ Λευκάδας

Πέντε ειδικότητες για πρώτη φορά στο ΙΕΚ Λευκάδας

Χωρίς τις καθυστερήσεις των τελευταίων χρόνων στην έναρξη των μαθημάτων των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας, με κέφι και ενθουσιασμό ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα στο ΔΙΕΚ Λευκάδας και ήδη διεξάγονται οι εξετάσεις προόδου του εξαμήνου 2019Β.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της λειτουργίας του νεοιδρυθέντος ΔΙΕΚ Λευκάδας  λειτουργούν συγχρόνως 5 τμήματα, με 3 ειδικότητες  στο Α’ εξάμηνο και 2 ειδικότητες στο Γ΄ εξάμηνο:

-Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (Α΄Εξάμηνο)                                                                              -Εσωτερική Αρχιτεκτονική Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων (Α΄Εξάμηνο)                                                                                       -Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης (Α΄Εξάμηνο)                                                                           -Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου και κινηματογράφου (Γ΄Εξάμηνο)                                              -Φυλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων (Γ΄Εξάμηνο)           

Τα ΙΕΚ (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) προσφέρουν Αρχική Επαγγελματική κατάρτιση σε κατόχους απολυτηρίου  Λυκείου ή ισότιμου τίτλου ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι σπουδές στα ΙΕΚ διαρκούν 4 εξάμηνα κατάρτισης και ένα εξάμηνο Πρακτικής άσκησης και οδηγούν, μετά από εξετάσεις πιστοποίησης  σε Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εθνικών και Ευρωπαϊκών προσόντων επιπέδου 5*.

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ έχουν δικαίωμα εγγραφής απευθείας στο Γ΄ εξάμηνο ειδικοτήτων ΙΕΚ αντίστοιχων με την ειδικότητα τους και μπορούν μετά από ένα χρόνο να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Σημειώνεται ότι αποκλειστικά για απόφοιτους ΕΠΑΛ μετά από επιλογή έχουν σχεδιαστεί  τα Διετή Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου τα οποία οδηγούν και αυτά σε επαγγελματικά πιστοποιητικά επιπέδου 5* και των οποίων η λειτουργία ανεστάλη προσωρινά από το ΥΠΑΙΘ. Με την έναρξη λειτουργίας τους οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ που επιθυμούν την συνέχιση των σπουδών τους για απόκτηση προσόντων επιπέδου 5* θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ΙΕΚ , Διετών Προγραμμάτων και μεταλυκειακή Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ.

Τα ΙΕΚ έχουν στόχο την απορρόφηση των καταρτιζομένων στην αγορά εργασίας, καθώς και να προσφέρουν ευκαιρίες για μακροπρόθεσμη επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη

Στα Δημόσια ΙΕΚ οι σπουδές είναι δωρεάν.

*Ενημερωθείτε για το Εθνικό Πλαίσιο προσόντων στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ:  https://eoppep.gr/index.php/el/qualification-certificate

Ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Λευκάδας

Ιωάννης Κουσουράκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *