Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στο συλλαλητήριο της 30ης-11-19

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στο συλλαλητήριο της 30ης 11 19

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 6 μμ ΑΗ ΜΗΝΑΣ

 

Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους, γιατί δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία – Πρόνοια. Αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, όλο τον εργαζόμενο λαό. Με αίμα έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για διάλυση και ιδιωτικοποίηση.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας, η κοινή δράση ασφαλισμένων, συνταξιούχων, της νεολαίας, των γυναικών και όλου του εργαζόμενου λαού να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Για όλους εμάς που είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου στην κοινωνία, η Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία, φάρμακα, δημόσια δωρεάν Υγεία, ΣΣΕ, μεροκάματα, σταθερή εργασία, ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.ά., είναι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για τους επιχειρηματικούς ομίλους όλα αυτά είναι βάρος, ενώ οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Ασφαλιστικό είναι ταυτόχρονα και πηγή νέων κεφαλαίων, αφού οι περικοπές δεν σώζουν την οικονομία γενικά, όπως ισχυρίζονται, αλλά μόνο το κεφάλαιο.

Αυτόν τον αντιδραστικό χαρακτήρα εξυπηρετούν όλα τα μέτρα μνημονίων, το ίδιο κάνουν και οι κατευθύνσεις της ΕΕ. Αυτές τις «αναπτυξιακές» ανάγκες εξυπηρετούσαν και οι κοινοί «αναπτυξιακοί» στόχοι των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για ολοένα και μεγαλύτερη απαλλαγή του κεφαλαίου και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης εξοικονομώντας χρήμα για επενδύσεις.

Οι ανατροπές που επιβλήθηκαν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου όπως και ο ίδιος ο νόμος παραμένουν σε ισχύ, συνεχίζοντας να παράγουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και τους 3,9 εκατομμύρια σημερινούς ασφαλισμένους και αποτελεί τον καλύτερο (χορηγό) της ιδιωτικοποίησης!

Το νέο Ασφαλιστικό που διαφημίζει η ΝΔ είναι παλιό, γνώριμο και δοκιμασμένο. Το σύστημα των τριών πυλώνων, η μετατροπή της ασφάλισης των γηρατειών σε «ατομική υπόθεση» είναι κάτι που το ζουν εκατομμύρια ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες.

Απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, να ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στον «Καιάδα». Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Στο σύστημα που οικοδομούν, θα ξέρεις τι θα δίνεις, δεν θα έχεις ιδέα, όμως, αν και τι θα πάρεις ως σύνταξη, αφού τα χρήματα θα τα διαχειρίζονται εταιρίες και «επενδυτές» που θα τα επενδύουν, θα τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις χρεοκοπίας τέτοιων εταιριών, αφήνοντας χωρίς δεκάρα τους «προσωπικούς κουμπαράδες» για εκατομμύρια ασφαλισμένους. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα των ασφαλισμένων χάνονται οριστικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *