Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στον πεζόδρομο (του κουΐζ)

Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στον πεζόδρομο (του κουΐζ)

Λύθηκε το μυστήριο

του τελευταίου κουΐζ, για τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου που ήταν (παράνομα) παρκαρισμένο στον πεζόδρομο της οδού Μητροπόλεως! Και επιβεβαιώθηκε η αρχική πληροφορία μας πως όντως, αυτός είναι ο διακριτός -και πολύ διακριτός μάλιστα- τοπικός άρχοντας, αφού τελικά είναι ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Γιάννης Λιβιτσάνος!

Η επιβεβαίωση δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, αφού προήλθε από τον ίδιο τον κ. αντιδήμαρχο, σε τυχαία συνάντηση που είχε αυτός με συνεργάτη του ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ!

Εκεί που μας χρωστούσανε…

Μην νομίσετε όμως πως κατά την συνάντηση ο αντιδήμαρχος συνειδητοποίησε το λάθος του και δήλωσε μετανιωμένος κι ότι δεν θα το ξανακάνει, γιατί τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Το αντίθετο μάλιστα: Ο αντιδήμαρχος ήταν εμφανώς χολωμένος με το δημοσίευμα και μου παράγγειλε πως ο δικηγόρος του συντάσσει ήδη την σχετική αγωγή εναντίον μου!

Καλοδεχούμενη λοιπόν η αγωγή του άρχοντα, (αρκεί βέβαια να πληρώσει παράβολα και δικηγόρους ο ίδιος κι όχι ο δήμος), αν και μεταξύ μας είμαι λίγο περίεργος για το τι θα μπορεί αυτή να γράφει… Τέλος πάντων, για  να το λέει ο αιρετός που είναι πιο έμπειρος σ΄ αυτά, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Εγώ πάλι, άπειρος ων από τέτοιες ιστορίες, είμαι πανευτυχής που τουλάχιστον απέφυγα τη …σύλληψη και το αυτόφωρο, οπότε πάλι καλά…

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις πάντως, πρέπει να ξεκαθαρίσω πως σκοπός του δημοσιεύματος (δηλ. του κουΐζ) δεν ήταν ούτε να στοχοποιηθεί ο παραβάτης, ούτε να του κόψουν …πρόστιμο παράνομης στάθμευσης, γι αυτό άλλωστε και ήταν καλυμμένα τα κρίσιμα στοιχεία αναγνώρισης του αυτοκινήτου.

Σκοπός μας ήταν απλά να προστατευτεί ο πεζόδρομος, ο οποίος -δυστυχώς και όπως πολλαπλά έχει αποδειχθεί- λόγω της κατασκευής του δεν αντέχει  την κυκλοφορία αυτοκινήτων στο κατάστρωμά του και καταστρέφεται, όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στην φωτογραφία που ακολουθεί:

Βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στον πεζόδρομο (του κουΐζ)

1.Όπως ξεκάθαρα φαίνεται εδώ, το πάχος των πλακών στους πεζόδρομους της πόλης μας δεν ξεπερνάει το ενάμισι εκατοστό. Δεν χρειάζεται λοιπόν να είναι μηχανικός κανείς (όπως ο αντιδήμαρχος) ούτε καν τεχνίτης, για να ξέρει πως πλάκα τέτοιου μεγέθους επιφανείας και τέτοιου πάχους, είτε σε σκληρό (τσιμέντο) υπόστρωμα είτε σε μαλακό (χώμα) έχει τοποθετηθεί, δεν αντέχει την κυκλοφορία ή την στάθμευση κανενός αυτοκινήτου, πόσο μάλλον μεγάλου σαν του αντιδημάρχου. Και βέβαια είναι απλά θέμα χρόνου και χρήσης για να καταντήσει όπως το οδόστρωμα της φωτογραφίας, (που σημειωτέον είναι τραβηγμένη εξήντα μέτρα παραπέρα…)

2. Αφήστε που ένα ακόμη κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο εναπομείνας χώρος (δίπλα απ΄ το σταθμευμένο όχημα) επαρκεί για να περάσει ένα μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής σε κάποια έκτακτη ανάγκη…

Ο Σχολιαστής

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *