Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της τριτοβάθμιας σχολής

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της τριτοβάθμιας σχολής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Θεσμικοί και μη παράγοντες της Ν.Δ. στη Λευκάδα επιχειρηματολογούν ως παπαγαλάκια” και τοποθετούνται προκλητικά όχι πλέον υπέρ της αναστολής  αλλά της κατάργησης του νομοθετικά κατοχυρωμένου πανεπιστημιακού τμήματος!

Θεσμικοί και μη παράγοντες της ΝΔ  στη Λευκάδα με μαγικά και ζογκλερικά, διαγκωνιζόμενοι σκληρά για την κομματική τους ανέλιξη και την πολιτική τους επιβίωση, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ όχι μόνο την Κεραμέως αλλά και την αυταρχική και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις εξαγγελίες της ακροδεξιά κυβέρνηση του Μητσοτάκη.

Έτσι σε μια επίδειξη πλήρους κομματικής υποτέλειας έχουν αυτοαναγορευθεί σε Ηρακλειδείς του “στέμματος” με την αγωνία του τερματοφύλακα πριν το πέναλτι (βλέπε αποκατάστασή τους) και εφαρμόζοντας το κόλπο που αγαπούν, αυτό της επαναλαμβανόμενης κωλοτούμπας, επανέρχονται στις πραγματικές τους θέσεις, ύστερα από τα ψέματα του πολύ κοντινού παρελθόντος και το σανό που παρείχαν αφειδώς στην κοινωνία όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο στη Λευκάδα με την απόφαση του υπουργείου παιδείας για την αναστολή (;) ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μιας σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανακοίνωσε στις 29/5/2018 ο τότε υπουργός παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Λευκάδα και νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μερικούς μήνες αργότερα.

Βουλευτής, κομματικά στελέχη, πολιτευτές (μαζί και οι… “ακαδημαϊκοί”), αυτοδιοικητικοί, θεσμικοί φορείς που ελέγχονται από τη ΝΔ αλλά και μέσα ενημέρωσης, γνωστά για την χρόνια στράτευση και τη στενή σχέση μαζί τους, προπαγανδίζουν ξεδιάντροπα το “θνησιγενές” του εγχειρήματος με τελική κατάληξη (άμεση ή έμμεση) να στηρίζουν και την επόμενη απόφαση, αυτή της εξαφάνισης της σχολής από τη Λευκάδα!

Είναι οι ίδιοι που τον Αύγουστο 2019 έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά τους στην κατάργηση, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη του Προγράμματος Διετών Σπουδών για απόφοιτους ΕΠΑΛ στη Λευκάδα, που επίσης είχε νομοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εξασφαλισθεί, σε πανελλαδικό επίπεδο, η χρηματοδότησή του με 1.800.000 ευρώ.

Είναι οι ίδιοι που μέχρι τις αρχές του περασμένου Ιουλίου με οργανωμένο σχέδιο και επικαλούμενοι το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για τη Λευκάδα κινητοποιόντουσαν απέναντι στην “κακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την άχρηστη δημοτική αρχή που θα μας άφηναν εκτός ακαδημαϊκού χάρτη”.

Είναι οι ίδιοι που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους αν επιλέγουν τα τμήματα του ΤΕΙ όπως ήταν στο παρελθόν, το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, κάποια άλλη σχολή ή …τίποτε!

Είναι οι ίδιοι που με εμπροσθοφυλακή τον εξαφανισμένο από τον δημόσιο διάλογο βουλευτή τους Θ. Καββαδά, υποκρινόμενοι και ψευδόμενοι σε απίστευτο βαθμό, εξαπάτησαν και εξακολουθούν να εξαπατούν τους πολίτες, τους φορείς την τοπική κοινωνία.  Αλήθεια δεν νιώθει την ανάγκη ο βουλευτής να εξηγήσει τη σημερινή στάση του ίδιου και του κόμματός του σε όσους από τους 49 φορείς πίστεψαν τότε τα μεγάλα, ωραία αλλά ψεύτικα λόγια του και την παρα-πληροφόρηση που τους παρείχε;

Θα είναι οι ίδιοι, δυστυχώς, που αύριο θα αναστείλουν-καταργήσουν και το Ινστιτούτο «Νίκος Σβορώνος» με αντικείμενο την ιστορική έρευνα, που κι αυτό είχε νομοθετηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει στη Λευκάδα στα πλαίσια του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Η τοπική ιστορία θα καταγράψει ότι τρεις πολύ σημαντικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λευκάδα, διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη με την ψήφο του βουλευτή Θ. Καββαδά,

Βέβαια οι επαγγελματίες ψεύτες είχαν και έχουν άλλη άποψη: Τότε ήταν η κινητοποίηση του βουλευτή και των παρατρεχάμενων που έφερνε τα θετικά αποτελέσματα στη Λευκάδα, μετά από νομοθέτηση του “κακού” ΣΥΡΙΖΑ και ενέργειες της “ανίκανης” δημοτικής αρχής!

Σήμερα για τις αναστολές και τις καταργήσεις, με νομοθέτηση Ν.Δ. και ψήφο Θ. Καββαδά, φταίει η “προχειρότητα” του ΣΥΡΙΖΑ και η “αδιαφορία” της τότε δημοτικής αρχής!

Τότε η τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν το κύριο και αναπτυξιακό ζητούμενο.

Σήμερα είναι θνησιγενής!

Σίγουρα δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της ΝΔ, ειδικά στο χώρο της παιδείας. Με την κατασυκοφάντηση και την εκθεμελίωση του θετικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν στην αυταρχική ανακατασκευή του εκπαιδευτικού συστήματος, με μία και μόνη κεντρική στόχευση: τη διαμόρφωση, μέσω της απόσυρσης του κράτους από τις υποχρεώσεις του προς τη δημόσια εκπαίδευση, όλο και μεγαλύτερου αριθμού μαθητών και σπουδαστών προς την ιδιωτική εκπαίδευση, τη σίγουρη εκλογική τους πελατεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, στα πλαίσια της μεγάλης προσπάθειας που έγινε και των πολύ θετικών αποτελεσμάτων που είχαμε την προηγούμενη περίοδο, θα συνεχίσει τον αγώνα για την απόσυρση αυτών των απαράδεκτων και εχθρικών για το τόπο μας αποφάσεων, αποκαλύπτοντας το ψέμα, την υποκρισία και την ιδιοτέλεια. Αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε με κάθε πολίτη, με κάθε φορέα και συλλογικότητα, με την αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, με όλους όσοι τελικά νομίζουν ότι στον τόπο μας αξίζει το καλύτερο!

 

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

23/11/2019

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *