Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Εθνική επέτειο

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την Εθνική επέτειο

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Ανδρέα Κτενά για την 28η Οκτωβρίου

 

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί για όλο τον Ελληνισμό ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας, και τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας για να μας παραδώσουν μια χώρα όπου η ελευθερία, η δημοκρατία και ο σεβασμός στον άνθρωπο είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες.

 

Όμως, το σθένος, η αποφασιστικότητα και η ομοψυχία των Ελλήνων που τους οδήγησε στο ηρωικό «ΟΧΙ» και το έπος του ’40 ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού, εκτός από ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του έθνους μας, είναι και μια περίτρανη απόδειξη για το τι μπορούμε να καταφέρουμε οι Έλληνες όταν ήμαστε «ενωμένοι».

 

Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Διχασμένοι, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ήττα.

 

Η βαριά ιστορική κληρονομιά της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, μας υπαγορεύει το χρέος μας σήμερα, να ορθώσουμε τα δικά μας «ΟΧΙ» στις προκλήσεις των καιρών και σε όλα όσα μας κρατάνε στη στασιμότητα, και να προχωρήσουμε μπροστά, με ενότητα και συνεργασία, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο.

 

Χρόνια πολλά!

Σχολιάστε

  1. Μπράβο στον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά που στο μήνυμα του έθεσε την πραγματική ιστορική διάσταση της επετείου (αντίσταση στο φασισμό και τον ναζισμό) σε αντίθεση με την ανιστόρητη θέση του βουλευτή περί αντίστασης στους εισβολείς γενικώς και αορίστως, στη γραμμή που χάραξε η Κεραμέως. Τουλάχιστον δεν τοποθέτησε το ΟΧΙ χρονικά στις παραμονές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου όπως η εκ των ”αρίστων υπουργός Παιδείας (τρομάρα μας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *