Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου στις αρχές του 2018! Ετοιμάζεται να περάσει τα όσα ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης περί «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την κήρυξη απεργίας και «ηλεκτρονικού μητρώου» των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των μελών τους.
 Η κυβέρνηση υλοποιώντας ακόμα μια απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων επιδιώκει να δώσει την χαριστική βολή στα σωματεία και τη συλλογική δράση, θέλοντας να παρεμβαίνει ωμά μέσα σε αυτά, να καταργήσει τα καταστατικά τους, να φακελώσει όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους.
 Τα περί «δημοκρατίας» είναι ο φερετζές της βαθιάς αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζεται και το επόμενο διάστημα θα σκληρύνει ακόμα περισσότερο. Θέλουν να μας αφοπλίσουν, να μην κουνιέται φύλλο τόσο μέσα στους εργασιακούς χώρους για να εξασφαλίζεται απρόσκοπτα η κερδοφορία της εργοδοσίας χωρίς εμπόδια, όσο και γενικότερα για να εφαρμόζεται χωρίς κανένα περιθώριο οργανωμένης απάντησης το δόγμα “νόμος και τάξη” της ΝΔ.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία γνωρίζουν πολύ καλά τη δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι αν παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα ταξικά μας σωματεία. Αυτός είναι ο φόβος τους και για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους.
Να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Τα σωματεία είναι των εργαζομένων, έχουν καταστατικά για το πως θα λειτουργούν, για το πως θα παίρνονται οι αποφάσεις για απεργία, ποια μορφή πάλης θα επιλέξουν και καμία δουλειά σε αυτά δεν έχει η κυβέρνηση και η εργοδοσία.
Καλούμε τους συναδέλφους σε κάθε χώρο δουλειάς, στα μαγαζιά, στα σούπερ μάρκετ, στα γραφεία να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία που μας θέλει με τα χέρια δεμένα, φοβισμένους χωρίς δικαιώματα. Είμαστε σε ετοιμότητα και απαντάμε αγωνιστικά σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των σωματείων, στο δικαίωμα στην απεργία!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!
Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.