Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για το νοσοκομείο μας

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για το νοσοκομείο μας

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ  ΕΣΤΙΑΣΗ  ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΕΦΥΓΑΝ !

 

Ένα από τα μεγαλύτερα αφηγήματα που προπαγάνδισε η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησης της  ήταν η εκδίωξη εργολάβων από τα νοσοκομεία. Στόχος της  ήταν να καλλιεργήσει το φιλεργατικό της δήθεν προφίλ  που της  ήταν απαραίτητο για να περνά τα αντιλαϊκά μέτρα με τις λιγότερες αντιδράσεις και  να δείξουν ανοχή οι εργαζόμενοι στη σφαγή των δικαιωμάτων τους που θα ακολουθούσε, σέρνοντάς τους στη δηλητηριώδη λογική του μικρότερου κακού».

Το ΚΚΕ χρόνια τώρα βάζει το ζήτημα, ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν μόνιμες ανάγκες για τη λειτουργία των νοσοκομείων, άρα μόνιμη θα πρέπει να είναι και η εργασία τους! Αποκάλυψε το αίσχος της εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων των εργαζόμενων και το αφήγημα της Κυβέρνησης ότι θα σωθούν οι θέσεις και τα δικαιώματα τους με το διώξιμο των εργολάβων από τα Νοσοκομεία.

Όμως, στα περισσότερα νοσοκομεία, κυρίως στα μεγαλύτερα  όπου τα συμφέροντα ήταν   τεράστια , οι εργολάβοι δεν έφυγαν πότε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντιζε να μην νομοθετήσει το αυτονόητο, δηλαδή ‘‘την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στον χώρο της Υγείας’’ αφήνοντας έτσι νομικό παράθυρο στους  εργολάβους  να δικαιωθούν στα δικαστήρια που προσέφυγαν, μπλοκάροντας έτσι τις διαδικασίες «εκδίωξη τους».

Στο νοσοκομείο Λευκάδας αντικαταστάθηκαν οι εργολάβοι της διακυβέρνησης ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, με το αίσχος των  ατομικών  συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα και συνεχίστηκε με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  η διαρκή ομηρία των εργαζόμενων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου σε συνεδρίασή του στις 26-2-2019  αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη τεσσάρων τραπεζοκόμων, αντί τριών που εργάζονταν μέχρι τότε. Οι εργαζόμενοι με βάση την σύμβαση που έληξε μετά και από ανανέωση εξάμηνης παράτασης, στις 15-06-2019  απολύθηκαν.

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. καταγγείλαμε τότε τη διαρκή ομηρία των εργαζομένων, την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μιας θα μεταφερόμαστε στο νέο νοσοκομείο όπου οι ανάγκες θα αυξάνονταν κατακόρυφα, αφού θα λειτουργούσαν επιπλέον κλινικές και οι τραπεζοκόμες εκτελούσαν και χρέη βοηθών μαγείρων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Μεσολάβησαν τέσσερις σχεδόν μήνες κωλυσιεργιών και «γραφειοκρατίας»…..άραγε με ποιο στόχο… Το Δ.Σ. του νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίαση του, στις 21-06-2019  αποφάσισε την είσοδο ιδιώτη εργολάβου στο νοσοκομείο μιας και οι συμβάσεις των τραπεζοκόμων έληξαν στις 15-06-2019  και το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς τραπεζοκόμες για την διανομή των γευμάτων στους ασθενείς.

Η απόφαση αυτή έρχεται να εξυπηρετήσει τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε να κυλήσει πολύτιμος χρόνος, ώστε παραμονές των εκλογών να εκβιαστούν  οι  εργαζόμενες για  να αποδεχθούν ως σωτήρια τη λύση της εισόδου εργολάβου στο νοσοκομείο.  Οι δύο από τις τρεις εργαζόμενες αναγκάστηκαν να δεχτούν την πρόσληψή τους πλέον από τον εργολάβο με εξευτελιστικό μισθό.

Το σημαντικότερο είναι όμως ότι  διευκολύνουν  την ΝΔ μετεκλογικά να προχωρήσει το σχέδιό της για απολύσεις και στους υπόλοιπους κλάδους εργαζόμενων που δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις όπως στην  καθαριότητα που η σύμβασή τους λήγει τέλος του χρόνου !

Τις απολύσεις συμβασιούχων με την λήξη των συμβάσεων που ετοιμάζει η ΝΔ, τις προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία  καταψήφισε μαζί με  ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, το αίτημα 130 συνδικαλιστικών οργανώσεων για μονιμοποίηση τους, με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος  που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση. Πρόταση που κατέθεσε και υπερψήφισε μόνο το ΚΚΕ.

Την δυνατότητα επιστροφής των ιδιωτικών συνεργείων – εργολάβων στα νοσοκομεία την εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποτέ δεν νομοθέτησε την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας !

Η μόνη ρεαλιστική απάντηση των συμβασιούχων απέναντι στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση της ΝΔ είναι η συμπόρευση στους αγώνες και στην κάλπη με το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις Α.Ε. και πολεμά από θέση αρχής την πολιτική που καθιστά την εργασία απασχόληση και που ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα για σταθερή δουλειά. Οι συμβασιούχοι καλύπτουνε μόνιμες ανάγκες και πρέπει να γίνουν μόνιμοι.

Είναι τώρα η στιγμή, τώρα που γκρεμίζονται άλλη μια φορά οι αυταπάτες, να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και η ηττοπάθεια που οδηγεί στην αποδοχή του μικρότερου  κακού που μας έφερε ως εδώ. Τώρα ΚΚΕ ισχυρό για να έχει δύναμη ο λαός την επομένη μέρα των εκλογών.

 

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων στο Δ.Σ.  του Νοσοκομείου

και υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λευκάδας και Πρέβεζας

Βεργίνης Χρήστος

Κύρλας Κώστας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *