Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΛ για την κινητοποίηση

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΛ για την κινητοποίηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση της  Τρίτης 16  Απρίλη

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η τρίωρη στάση εργασίας που αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου και στην συνέχεια η συγκέντρωση των εργαζομένων  στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, με αφορμή τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Λευκάδας  που το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί .

Προβλήματα που σχετίζονται με την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα από τη μη καθημερινή εφημέρευση ειδικευμένου παθολόγου στο νοσοκομείο, (που εξυπηρετεί, τους κατοίκους του νομού μας , της Ακαρνανίας  καθώς και μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο) αλλά και η οριακή κατάσταση λειτουργίας των άλλων κλινικών, όπως το αναισθησιολογικό τμήμα, η παιδιατρική και η χειρουργική κλινική, η μονάδα τεχνητού νεφρού  και τα εργαστήρια από την έλλειψη γιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου καθώς και απλοί πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες από τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου και αγωνιούν για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει.

Μέσα από τη συγκέντρωση και το διάλογο που αναπτύχθηκε από τα μέλη του συλλόγου με τους πολίτες, διαπιστώθηκε  ότι το αφήγημα της κυβέρνησης και του διοικητικού μηχανισμού της, για βελτίωση της  λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, διαψεύδεται παταγωδώς από τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι. Εκφράστηκε η ανησυχία, μπροστά στην  επικείμενη μεταφορά  στο νέο κτήριο του νοσοκομείου,  για την ανεπαρκέστατη στελέχωσή του. Για να  μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κλινικές και τα τμήματά του, που είναι πολύ περισσότερα, χρειάζεται πολλαπλάσιος αριθμός εργαζομένων. Ένα νέο νοσοκομείο που αν αναπτυχθεί και στελεχωθεί σωστά θα καλύπτει τις ανάγκες της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας σε πολύ μεγάλο βαθμό .

Διαπιστώθηκε, ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να στρέφεται συνολικά απέναντι στα αίτια που δημιουργούν τα προβλήματα αυτά, που είναι η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν και αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως κόστος και εμπόρευμα και όχι σαν δικαίωμα και κοινωνική παροχή.

Εκφράστηκε η αγανάκτηση, για την απουσία και την  αδιαφορία των τοπικών αρχόντων του νομού μας, οι οποίοι για μία ακόμη φορά απουσιάζουν από τους αγώνες για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας της περιοχής μας. Πιστεύουμε ότι η  καθημερινή ταλαιπωρία των συμπολιτών μας από την παντελή έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, από την μεγάλη υποστέλεχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και την όλο και περισσότερο οικονομική τους αφαίμαξη για υπηρεσίες υγείας, είναι προβλήματα για τα οποία θα πρέπει να πάρουν θέση τόσο οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες όσο και  αυτοί  που διεκδικούν να γίνουν  !

Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας είναι δύσκολος, χρειάζεται αντοχή και  διάρκεια και ότι  η  «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε από τους ισχυρούς για να εφησυχάσει και να  σπείρει αυταπάτες στον ελληνικό λαό, να τον οδηγήσει στην παραίτηση, στην ατομική λύση, φορτώνοντάς του δυσβάσταχτα βάρη και καθημερινά αδιέξοδα στη ζωή του.

Γνωρίζουμε όμως επίσης, ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και ότι ο λαός μας μπορεί να είναι με τη «πλάτη στο τοίχο»,  αντιλαμβάνεται όμως, και παρακολουθεί όσους αγωνίζονται  και αργά ή γρήγορα θα κάνει το αποφασιστικό βήμα και θα μπει στον οργανωμένο αγώνα, για να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία τον έχουν οδηγήσει.

Ο σύλλογος εργαζομένων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει, παλεύει, αγωνίζεται και διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα αυτά, πετυχαίνοντας μικρές αλλά σημαντικές νίκες και  θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί καλώντας στο πλευρό του όλους τους Λευκαδίτες να πάρουν μέρος στους αγώνες. Γιατί τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν είναι προβλήματα μόνο των εργαζομένων. Γιατί αγωνιζόμαστε για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας  δημόσιες παροχές υγείας απολύτως δωρεάν σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις ασύλληπτες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας που θυσιάζονται για να κερδίζουν και  να περνούν καλά οι λίγοι !

Το Δ.Σ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *