Δραστηριότητες του κ. Χ. Καλού σε Αθήνα, Πάτρα, Λευκάδα

Δραστηριότητες του κ. Χ. Καλού σε Αθήνα, Πάτρα & Λευκάδα

Δραστηριότητες του κ. Χαράλαμπου Καλού σε Αθήνα, Πάτρα και Λευκάδα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Σύγχρονη Λευκάδα», κ. Χαράλαμπος Καλός, παρακολούθησε τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου «Smart Cities Conference», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου 2019. Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους τεχνολογικούς φορείς που χαράσσουν τον δρόμο για τη μετάβαση μιας πόλης σε «ευφυή». Ο κ. Καλός, που πρώτος έχει αναδείξει εδώ και πολύ καιρό την σημασία του συγκεκριμένου ζητήματος, παρακολούθησε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του 7ου διεθνούς συνεδρίου με θεματικές:  «Διακυβέρνηση και Χρηματοδότηση για Έξυπνη Αστική Ανάπτυξη», «Έξυπνες Πόλεις με Αειφόρο Περιβάλλον», «Το Όραμα για μια Έξυπνη Πόλη με Κοινωνική Συμμετοχή και Ανάπτυξη». Στο συνέδριο παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν αρκετοί δήμαρχοι, οι οποίοι επεσήμαναν ότι πλέον είναι αναγκαιότητα η συνεχής προσπάθεια για την μετατροπή μια πόλης σε έξυπνη και όχι επικοινωνιακό τρικ.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της «Σύγχρονης Λευκάδας» συναντήθηκε με το δήμαρχο Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες ενέργειες της δημοτικής αρχής για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ο δήμαρχος παρουσίασε το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει, αντηλλάγησαν απόψεις επί του θέματος, ωστόσο διαπιστώθηκε ξανά η κρισιμότητα της κατάστασης. Η «Σύγχρονη Λευκάδα» προγραμματίζει άμεσα ειδική ενημερωτική εκδήλωση επί του θέματος.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 ο κ. Χαράλαμπος Καλός μαζί με την συμπατριώτισσα μας κα Κατηφόρη Γλυκερία, στέλεχος της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπευθύνους της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης της Πάτρας, η οποία είναι από τις καλύτερα οργανωμένες ΔΕΥΑ στη χώρα. Η κα Καραθανάση Ειρήνη και οι κ.κ Καλογερόπουλος Κώστας και Στεργιόπουλος Δημήτρης ανέλυσαν όλο το πλάνο λειτουργείας της ΔΕΥΑΠ, τα κρίσιμα σημεία του τομέα της ύδρευσης, καθώς και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν. Τα στελέχη της ΔΕΥΑΠ δήλωσαν ότι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μελλοντική συνεργασία.

Στη συνέχεια ο κ. Χαράλαμπος Καλός μετέβη στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων όπου συναντήθηκε με την κα Χάραρη Ακριβούλα, υπεύθυνη για το έργο των Εγκρεμνών. Στην συνάντηση αυτή ο κ. Καλός ενημερώθηκε πλήρως για την πορεία του έργου και πιο συγκεκριμένα ότι υπογράφηκε και η συμπληρωματική σύμβαση ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Παρουσιάστηκε η οριστική μελέτη στην οποία προβλέπονται 410 μεταλλικά σκαλοπάτια με κάλυψη ξύλου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με εναερίτες και τα υλικά της κατασκευής θα μεταφερθούν με φορτηγίδα η οποία θα προσθαλασσώσει στην παραλία. Η ευχάριστη είδηση είναι ότι η εκτιμώμενη περίοδος περάτωσης του μεγάλου αυτού έργου ορίζεται μέσα προς τέλη Ιουλίου του 2019.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *