Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΛ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΛ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΟΥ  ΝΕΟY  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟY  ΛΕΥΚΑΔΑΣ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΑΜΕΣΑ   ΜΑΖΙΚΕΣ    ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ    MONIMOY    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ    

ΑΥΞΗΣΗ   ΤΗΣ   ΚΡΑΤΙΚΗΣ   ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΣΗΣ  

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ   ΟΛΩΝ    ΤΩΝ   ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ   ΤΩΡΑ !

Συνάδελφοι υγειονομικοί, Λευκαδίτισσες-ες

Μέχρι το τέλος του χρόνου σύμφωνα με τις επίσημες εξαγγελίες  θα παραδοθεί το νέο νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο που χρειάζονταν εδώ και χρόνια ο Λευκαδίτικος λαός ,  που χτίστηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, σύγχρονο   πολύ   μεγαλύτερο,   τριπλάσιο σχεδόν  από το παλιό νοσοκομείο ,ικανό να καλύπτει  και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής αλλά και των επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο .

Το νέο νοσοκομείο έχει την δυνατότητα να αναπτύξει  δύο παθολογικούς  τομείς με μονάδα εμφραγμάτων , ξεχωριστά τακτικά ιατρεία και επείγοντα, αναπτυγμένο παιδιατρικό, μαιευτικό- γυναικολογικό και   χειρουργικό  τομέα, χειρουργεία και μονάδα τεχνητού νεφρού , μονάδα εντατικής θεραπείας ,  αναπτυγμένο εργαστηριακό  τομέα, και διοικητικές, τεχνικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Οι ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, το δείχνουν άλλωστε και τα στατιστικά στοιχεία   και σωστά κατασκευάστηκε  ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο με επιπλέον υπηρεσίες, τμήματα και κλίνες αφού το παλιό  δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτές, επιπλέον  είναι ταλαιπωρημένο σαν κτίριο και έχει υποστεί  με τον καιρό  αρκετές διαβρώσεις .

Τα αβίαστα όμως  ερωτήματα  που προκύπτουν είναι, με ποιο  προσωπικό  θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες και τα τμήματα του νοσοκομείου και πως θα χρηματοδοτηθεί; Τι ενέργειες έχουν γίνει  από το υπουργείο, τη Διοίκηση του νοσοκομείου και την  τοπική Διοίκηση; Η Διοίκηση του νοσοκομείου  στη  συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ του  συλλόγου  ανέφερε ότι «υπάρχει σχεδιασμός για την λειτουργία του και την ανάπτυξή του», που όμως δεν πρέπει να τον γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ….   Θα προσφέρει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς να βάζουν το χέρι  στην τσέπη τους οι ασθενείς και ο λαός; Θα χρηματοδοτείται από τον κράτος;

Σ΄ αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσουν τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  αλλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που όταν ήταν στην  κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα ψήφισαν  δύο μνημόνια  και μαζί με την τωρινή κυβέρνηση το 3ο μνημόνιο, τσακίζοντας  και κατακλέβοντας το λαό και τους εργαζόμενους για να σωθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να ξεπεράσει την κρίση του  το καπιταλιστικό σύστημα .

Αδιαμφισβήτητα στοιχεία δείχνουν  ότι το Ε.Σ.Υ μετασχηματίζεται  σε μια μεγάλη επιχείρηση και τα νοσοκομεία σε  μικρότερες επιχειρήσεις  , που για να λειτουργήσουν, θα ψάχνουν να βρουν χρηματοδότηση  από τα ασφαλιστικά ταμεία (ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα μπουν στο παιχνίδι) και από τις άμεσες πληρωμές των ασθενών  για  εξετάσεις και υγειονομικές παροχές  που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΠΥ. Δρομολογείται  δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη   κατηγοριοποίηση των ασθενών που θα λαμβάνουν υγειονομική φροντίδα ανάλογα με τη δυνατότητα της τσέπη τους.

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία;

  1. Οι ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που δεν καλύπτουν ούτε το προσωπικό που αποχωρεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν  ελάχιστες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού  ( μέσα σε αυτές  μάλιστα  είναι γιατροί που δούλευαν ήδη  στο νοσοκομείο ως επικουρικοί-δηλαδή  με  διετείς ή τριετείς συμβάσεις εργασίας ) και πού είναι πολύ  πίσω από τις πραγματικές ανάγκες .
  2. Η πρόβλεψη για προσλήψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό το 2018, είναι μηδενική.
  3. Η επικείμενη απόλυση μέσα στο 2018 χιλιάδων συμβασιούχων-επικουρικών (8 στο νοσοκομείο) που έχουν συμπληρώσει 24μήνες συνεχόμενης εργασίας και αντικατάστασή τους με άλλους (εφόσον έχουν χρήματα τα νοσοκομεία για να τους πληρώσουν) εργαζόμενοι που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία όλο αυτό το διάστημα.
  4. Η μη ανανέωση της σύμβασης και άρα απόλυση των 3.500 χιλιάδων εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ (13 στο νοσοκομείο).
  5. Η επιθετική μείωση  της κρατικής χρηματοδότησης κατά  325 εκ. ευρώ στα νοσοκομεία και 200 εκ. στον ΕΟΠΠΥ το 2018. (Στο νοσοκομείο σε σύνολο εσόδων 2,617εκ. ευρώ  το 2018, η κρατική χρηματοδότηση είναι ΜΟΝΟ 948 χιλ. ευρώ και τα υπόλοιπα άμεσες πληρωμές των ασθενών και έμμεσες από τα ασφαλιστικά ταμεία, ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΜΕΣ & ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΔΗΛΑΔΗ…
  6. Οι εκατοντάδες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΠΥ και τις πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασθενείς.
  7. Ο κανόνας  1 προς 4 για μόνιμες προσλήψεις, δηλαδή για κάθε 4 αποχωρήσεις θα γίνεται μια μόνο πρόσληψη.
  8. Τα θεόρατα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 και οι «δημοσιονομικοί κόφτες» για να πληρώνονται οι δανειστές, ντόπιοι και ξένοι  και για  να περισσεύουν   χρήματα  που δίνονται απλόχερα από την κυβέρνηση , πεσκέσι στους μεγαλοεπιχειρηματίες -μετόχους   για να κάνουν   τις μπίζνες τους,  με ξένα κόλλυβα.
  9. Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με το νόμο Κατρούγκαλου όπου η εγγύηση και χρηματοδότηση του κράτους για σύνταξη και υγεία μειώνεται δραματικά και ανοίγει έτσι  ο δρόμος για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
  10. Τα διάφορα συνέδρια των επιχειρηματιών που γίνονται στην χώρα, όπως το ασφαλιστικό συνέδριο που έγινε στις 22 Φλεβάρη ,με τη συμμετοχή της   κυβέρνησης και της ΝΔ, που  προετοιμάζουν το κλίμα ώστε να αποδεχτεί  ως  μοναδική  ρεαλιστική λύση ο λαός την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στην υγεία  για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα Δημόσια  νοσοκομεία ελλείψει  κρατικής χρηματοδότησης.

Αυτό που πρέπει να σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος και Λευκαδίτισσα-ης είναι που πηγαίνουν  τα χρήματα που του αρπάζουν καθημερινά από την εξοντωτική άμεση και έμμεση φορολογία; Χάθηκαν ή πάνε στις τσέπες κάποιων μετόχων- πλουτοκρατών,  ντόπιων και ξένων  που «χθες» κάνανε μπίζνες με τα δικά μας λεφτά, λεφτά που έκλεβαν από τον ιδρώτα μας, στις κατασκευές, στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στις τράπεζες, στα φάρμακα και «τώρα»  στις ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να κερδίσουν από τον ανθρώπινο πόνο;

Επίσης πρέπει να αναρωτηθεί  γιατί ενώ υπάρχουν χιλιάδες ειδικευμένοι υγειονομικοί, νοσηλευτές, γιατροί, δεν στελεχώνονται τα νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό εφόσον  μόνιμες  και διαρκείς είναι και οι ανάγκες; Αντίθετα εντατικοποιούν τη δουλειά, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις με φτηνούς-προσωρινούς εργαζόμενους, τσακίζουν τους υγειονομικούς από τις πολλές εφημερίες και τις βάρδιες και τους καλούν να δουλεύουν μέχρι το τάφο !!

Γιατί ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα, γιατί ενώ παράγεται ασύλληπτος πλούτος, πληρώνουμε όλο και περισσότερα σε φάρμακα, θεραπείες, υγειονομική φροντίδα; Γιατί δεν υπάρχει πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα  υγείας; Γιατί  ευχόμαστε να μην αρρωστήσουμε και όταν αρρωστήσουμε εμείς ή μέλος της οικογενείας μας θα πρέπει να πουλήσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε ή να αναζητήσουμε στήριξη σε «φιλανθρωπίες» και εράνους;

Καλούμε τους εργαζόμενους και τον Λευκαδίτικο λαό  να μην πιστέψουν τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη  «δίκαιη ανάπτυξη» ή για «βιώσιμη ανάπτυξη» που λέει η ΝΔ  και να διεκδικήσουμε όλοι  μαζί ένα Νοσοκομείο που θα καλύπτει  τις πραγματικές  μας ανάγκες  σε απολύτως δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με τις ασύλληπτες δυνατότητες και τα επιστημονικά επιτεύγματα  της εποχής μας. Να απαιτήσουμε  να στελεχωθεί το νέο νοσοκομείο  με μόνιμο προσωπικό, να χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό  και να  καταργηθεί  κάθε   επιχειρηματική δράση στην υγεία.

ΟΧΙ   ΣΤΑ    ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ   Α.Ε.

ΟΧΙ   ΣΤΗΝ   ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ   ΤΗΣ   ΥΓΕΙΑΣ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ !

ΤΟ  Δ.Σ

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *