Δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας

Δελτίο τύπου του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας Βόνιτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ στις 23 Μάρτη

 

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ στις 23/3/2018, οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ /ΛΑΕ σφιχταγκαλιασμένες αποκάλυψαν ότι πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει και προχωρούν στην υπογραφή της αθλιότητας των 586 ευρώ και των 511 για τους  νέους κατά παραγγελία κυβέρνησης και εργοδοσίας.

            Προχωρούν χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Ομολόγησαν ότι διαπραγματεύονται τέτοια σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή της εργατικής τάξης σε δείπνα με τους εργοδότες. Ομολόγησαν ότι είναι στην αντίπερα όχθη με τους εργαζόμενους. Ομολόγησαν ότι ακόμα και τα 751 ευρώ που δήθεν ζητούσαν ήταν όπως είπαν για «τυπικούς λόγους». Κορόιδευαν δηλαδή κατάματα την εργατική τάξη.

Συμφώνησαν επιπλέον πέρα από την φτωχοποίηση με τους άθλιους μισθούς στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κάνοντας ένα βήμα παραπέρα. Στην δημιουργία Εθνικού Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης δηλαδή ιδιωτικά ασφαλιστήρια. Οδηγώντας έτσι τους εργαζόμενους στα νύχια της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Καμιά ελπίδα από αυτές τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ.

Είναι ανάγκη να τους πετάξουν από το σβέρκο τους.

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στην μαζικοποίηση των συνδικάτων, στη συνέχιση της οργάνωσης της πάλης για τις συλλογικές συμβάσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση με το πλαίσιο πάλης των 535 Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων για τις συλλογικές συμβάσεις δίνουμε προτεραιότητα στην προσπάθεια για ανάπτυξη ισχυρών ταξικών αγώνων στο μέτωπο για κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Καλούμε τους εργαζομένους να απευθυνθούν στο Εργατικό Κέντρο και στα κλαδικά σωματεία τους , για να οργανώσουμε συλλογικά την πάλη μας και την αλληλεγγύη, ώστε “κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βγει στο σφυρί”.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας, τα σωματεία του θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να δυναμώσει η οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσει το κίνημα που να παλεύει ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, ενάντια στην Ε.Ε. Να αποκτήσει το εργατικό κίνημα μαζικότητα, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα. Δεν θα επιτρέψουμε στους μονοπωλιακούς ομίλους, στα επιχειρηματικά συμφέροντα να εκμεταλλεύονται για πάντα, να τρομοκρατούν, να αποπροσανατολίζουν, να εξαπατούν και να διαφεντεύουν τη ζωή μας και τις τύχες μας.

 

Η Διοίκηση

26/3/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *