Το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Λευκάδας καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου

%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

συνάδελφοι, ισσες,

Καταγγέλουμε την προκλητική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Δ. Λύκκα που εργάζοταν επί 22 χρόνια στο Συνεταιρισμό Υδραυλικών Άρτας και είναι πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Άρτας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας. Επί της ουσίας πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη αφού ο σγκεκριμένος συνάδελφος πρωτοστάτησε να πάρουν οι εργαζόμενοι το Δώρο των Χριστουγέννων, που δικαιούνται και ενώ είναι ήδη απλήρωτοι ένα μήνα.

Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται τη συγκεκριμένη στιγμή που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία τσακίζοντας  το λαϊκό εισόδημα. Είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα, ορθώνοντας, παράλληλα, μεγαλύτερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Η εργοδοσία αξιοποιεί και θα αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είναι γνωστή η τακτική των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και δε θέλουν καμία αντίσταση για να δρουν ανενόχλητοι και να διαλύουν εργασιακές σχέσεις και μισθούς. Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς τους ενοχλεί, καθώς βάζουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς για περαιτέρω κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη.

            Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οργάνωση και αγώνας παντού!

Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στους χώρους δουλειάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *