Ιδρύεται νέα κοινωνική δομή του Δήμου το ” Κέντρο Κοινότητας”

%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από υποβολή πρότασης του Δήμου Λευκάδας εντάχθηκε στο ΠΕΠ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η ίδρυση και η λειτουργία μιας νέας κοινωνικής δομής, το Κέντρο Κοινότητας με δικαιούχο το Δήμο και προϋπολογισμό 112.320 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δομή προβλέπεται από το Ν. 4320/2015 που κατέθεσε η Κυβέρνηση «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση   της ανθρωπιστικής κρίσης».

Πρόκειται για onestopshop, δηλαδή ένα σημείο το οποίο επισκέπτονται  οι πολίτες, που έχουν ανάγκη από δράσεις κοινωνικής προστασίας, καταγράφονται και μετά διασυνδέονται με όλους τους φορείς και τα διάφορα προγράμματα για απασχόληση, προνοιακή βοήθεια ή  επανένταξη. Θα είναι η πρώτη επαφή με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ατόμων που είναι εν δυνάμει ωφελούμενοι διαφόρων κοινωνικών δράσεων, ένα ΚΕΠ για τις ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά, ομάδες πολιτών, όπως άστεγοι, άποροι, ΑμΕΑ, μετανάστες, κλπ

Οι νέες αυτές δομές, 254 σε όλη τη χώρα, σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας ορίζεται, κατ’ αρχήν, για τρία χρόνια ενώ εκτός του οφέλους για τις οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, αναμένεται να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προκηρυχθούν με διαδικασία και όρους ΑΣΕΠ.

Στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λευκάδας προβλέπεται να απασχοληθούν δύο (2) άτομα (Κοινωνικός Λειτουργός και εναλλακτικά Κοινωνικός Λειτουργός ή Ψυχολόγος).

 

Από το Δήμο Λευκάδας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *